שכבות של טעם

לזניה בשרית שכבות של עלי פסטה וביניהן בשר איכותי, רוטב עגבניות ועשבי תיבול, ציפוי מעל הכול וזמן איכות בתנור.

מי אמר שלזניה זה רק שמנת וגבינות?

שכבות עלי בצק חובקים מלית ומעליהם נמשך הרוטב ולבסוף מגיע הציפוי. הלזניה, מאפה מהמטבח האיטלקי,

גמיש ומפתיע באיכותו ופשוט וקל להכנה.

במרכולים ובחנויות המתמחות אפשר למצוא סוגים מיוחדים של דפי לזניה –  על-עלי בצק ירוקים, מסולסלים ובצורת זיגזג, ואלו שעשויים מקמח מלא או מקמח נטולי גלוטן  – שבהם כדאי להשתמש כשרוצים להגיש את המאפה בצורה מעניינת.

אבל הפעם בחרתי להשתמש בסוג הפשוט והמוכר –  עלי בצק שטוחים ומלבניים, שנמכרים במרכולים ורשתות השיווק. שאינו דורש בישול ראשוני ומשתלב מיד עם התוספות.

ההכנה פשוטה: יוצרים שכבות עלי בצק, ביניהם מניחים מלית בשר עשירה עם רוטב עגבניות, ואפשר לשלב גם שכבה דקה של ירק. בסיום מצפים הכול בציפוי מאחד, שתפקידו לגבש ולייצב את המאפה.

חשוב להקפיד ולהשתמש בתבנית גבוהה, שתכיל בצורה נוחה את עלעלי הבצק, המלית , הרוטב והציפוי. אחרי שביצענו את מלאכת ההרכבה, המראה שמתקבל הוא מוזר ואולי לא מבטיח, אבל ברגע שהמאפה נכנס לתנור הקסם מתרחש.

לא צריך לערבב, לבחוש,  לקפל, או להפוך ולשחרר. פשוט ממתינים  בסבלנות ואז זה קורה: ניחוח נפלא של בזיליקום מתפשט באוויר.

הצצה קצרה בחלון דלת התנור חושפת בפנינו את המאפה, שחום ומבעבע, כאילו מרמז  על טעם מושלם ש/אותו אנו עומדים לגלות.

לזניה בשרית

החומרים: לתבנית בגודל 23+30 ס"מ

12 עלי לזניה בהתאם לגודל התבנית

למלית:

3 כפות שמן זית פלפל שחור

1 בצל קצוץ דק

500 גרם בשר טחון

1 פחית  עגבניות מרוסקות 400 גרם

2 כפות רסק עגבניות

עלים מ- 4 גבועלי בזיליקום קצוצים דק

עלים מ- 5  גבועלי פטרוזיליה קצוצים דק

5 שיני שום כתושות

מלח ופלפל  גרוס לפי הטעם

1 כפית פלפלת מתוקה

1 כפית פלפלת חריפה

1 -2 כוסות מים

לציפוי:

2 כפות מחמאה/מרגרינה/שמן

3 כפות קמח מנופה

1/2 2 כוסות מים

מלח פלפל שחור לפי הטעם

ממתינים בסבלנות ואז זה קורה: ניחוח נפלא של בזיליקום מתפשט באוויר.

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל  עד לקבלת גוון זהבהב. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב ומעיכת הבשר, עד לקבלת תערובת פירורית הומוגנית.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות,  הבזיליקום הפטרוזילה והשום. מערבבים מתבלים במלח, פלפל ופלפלת מתוקה וחריפה.

יוצקים את הנוזלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות.

בסיר קטן ממיסים את המחמאה על להבה נמוכה, מוסיפים תוך בחישה את הקמח ומתבלים.

מערבבים ויוצקים את הנוזלים בהדרגה, עד ליצירת רוטב סמיך וחלק. מסירים מהאש.

הרכבת המאפה –  משמנים את התבנית ומסדרים שכבה של דפי לזניה, יוצקים שתיים שלוש כפות ממלית הבשר ורוטב העגבניות ומשטחים.

מסדרים שכבת עלים ושוב מלית בשר ועגבניות ומעט מהציפוי. בשכבה השלישית מניחים את עלי הלזניה, רוטב הבשרומצפים הכול בציפוי. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות במשך 50-40 דקות . אחרי חצי שעה מסירים את רדיד האלומינים וממשיכים לאפות עד להשחמה יפה. מגישים חם

 

  • טיפסקל

אפשר להכין מלית חלבית או צמחונית במקום בשרית.

אפשר להשתמש עם אותו רעיון בעלי אורז במקום דפי לזניה. מצוין לאלו שמחפשים לאכול נטול גלוטן.

אפשר ליצור ציפוי גם מכוס מים, קמח וביצה – טורפים הכל יחד ויוצקים מעל.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here