אפשר לשלב בעוד שכבה לבנה

שילובי שכבות בבראוניז, כאן מתחיל מעין משחק, שילובים בין שכבות של בצק בראונייס לבצק בלונדייז,זה האחרון מבוסס על שוקולד לבן או גבינה,

עם או בלי שמנת  או שילוב בין גבינה לריבה, שינויים אלו יוצרים משחקים של טקסטורות ושילובים בין בלילות בצבעים שונים היוצרים מיני בראונייז מענייני, יפים המוסיפים

עסיסיות נהדרת לבראוניז. שתי שכבות של תענוג ללא עבודה מורכבת.

כשרוצים לגוון ולשדרג את הבראוניז שוקולד אפשר להכין לו שכבת של שוקולד  לבן – שכבת  בלונדיז

החומרים לתבנית  בגודל 33+27 ס"מ

שכבת בלונדיז

170 גרם חמאה או מחמאה חתוכה לקוביות

200 גרם שוקולד לבן קצוץ

1 כוס סוכר חום גולדן

3 ביצים

1 כוס קמח תופח מאליו

1 כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל

 

אופן ההכנה:

מכינים את הבראוניז שוקולד הרגיל  ויוצקים לתבנית מרופדת בנייד אפייה.

מכינים את בלילת הבלונדיז – ממיסים את החמאה עם השוקולד הלבן על להבה נמוכה או בפולסים קצרים במיקרוגל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים את הסוכר הביצים, הקמח , הוניל ומערבבים לקבלת עיסה אחידה. יוצקים את הבלילה על שכבת השוקולד שבתבנית משטחים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות במשך 25-20  דקות.

מצננים  היטב ובעזרת סכין חותכים לריבועים בגודל 5+5 ס"מ. מסדרים בכלי בעל סגירה הרמטית או מניחים בעטרות נייר מפדרים באבקת סוכר

 

  • טיפסקל  להצלחה

איך יודעים שעוגת הבראונייז מוכנה?

כאשר העוגה תפוחה והשוליים שלה  יציבים יותר מהמרכז העוגה נשאר רך למגע.

רוצים חיתוך מדוגם ואחיד?

על מנת לקבל חיתוך אחיד, חייבים לקרר היטב את העוגה במקרר ולהשתמש בסכין מסור כלומר סכין משוננת או בסכין חדה אותה טובלים במים חמים קודם לחיתוך.

בנוסף כדי להצליח  רצוי לרפד את התבנית בנייר אפייה דבר שעוזר לחלץ את כל העוגה מהתבנית ומאפשר את חיתוכה  בצורה נוחה יותר לריבועים.

אחרי חילוץ העוגה מהתבנית רצוי תחילה ליישר את הצלעות של העוגה על ידי חיתוך  פס דק מהשוליים היבשים של צלעות העוגה ורק אז חותכים לריבועים יפים ואחידים.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here