לביבות תפוחי האדמה האופייניות לחג החנוכה, מקובלות ברוב ארצות אירופה. במטבח הפולני מגישים אותן מתוקות – עם סוכר או עם רסק תפוחי עץ. ברוסיה ובליטא מעדיפים אותן בטעם פיקנטי ומוסיפים לעיסה בצל ופלפל שחור.

תרצה הימן, מקיבוץ אשדות יעקוב איחוד, סיפרה לי כיצד מבשלות הקיבוץ שעלו ארצה מרוסיה ופולין נהגו להכין לכל אנשי הקיבוץ לביבות תפוחי האדמה, שסוד טעמן הנפלא היה שילוב של 2-3 כפות שמנת חמוצה בעיסת תפוחי האדמה המגוררים והמתובלים.

שיטת הכנה זו הבטיחה קבלת עיסה בהירה ומרקם אחיד ללביבות תפוחי האדמה. כיום תרצה נוהגת להכין את הלביבות לחג בגרסה זו ולאלו ששומרים על הגזרה ממליצה בחום על החביתיות הנפלאות של סבתה.

החומרים: ל-20 -25 יחידות

1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים

3 ביצים

3 כפות קמח מנופה

קורט סוכר

1/2 1 -1 כפיות מלח

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מגררים את תפוחי האדמה במגררת גסה, מסננים במסננת רשת, מעבירים לקערה ומשהים כ-15 דקות. מסלקים את הנוזלים שהצטברו, אך משאירים את המשקע העמילני.

מוסיפים את הביצים, הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים היטב.

מחממים שמן במחבת רחבה. נוטלים בכף מהעיסה ומניחים במחבת. משטחים קלות בעזרת גב הכף ומעצבים ללביבה צורה עגולה. מקפידים ליצור לביבות שוות.

מטגנים את הלביבות עד שיזהיבו יפה משני הצדדים.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here