מלבבים לביבות

חוגגים את חג השמן – הכול מטוגן. שולחן חג החנוכה אינו מושלם עם סוג אחד של לביבות. מבחר רחב ומגוון של מטעמים העוברים טיגון עולים על השולחן. לפנכם לביבות המשלבות קולרבי קישוא ובטטה.

 

 

החומרים: ל-14-12 לביבות

1 קולורבי בינוני

1 בטטה בינונית

1 קישוא בינוני

3 שיני שום כתושות

1 ביצה

2 כפות קמח או קמח אורז

 

 

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

1/2 כפית קימל טחון

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית פלפלת חריפה

שמן לטיגון

נייר סופג

אופן ההכנה:

קולפים את הקולורבי, הבטטה והקישוא. גוררים אותם במגררת גסה אל קערה רחבה. מערבבים ומוסיפים את השום הביצה והקמח.

מערבבים שוב ומוסיפים את כל התבלינים. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.

מעצבים בכפות הידיים לביבות בגודל 4-3 ס"מ . מניחים  אותן בשמן החם במחבת, מטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים על נייר סופג. מגישים חם.

לביבות קולורבי,קישוא ובטטה
  • טיפסקל להצלחה בטיגון הלביבות 

בעיסת לביבות תפוחי האדמה או כל ירק אחר, אפשר להגדיל את כמות הקמח במקום להשתמש בביצה.

אין  להשתמש שוב בשמן  שחומם, מאחר שהוא ספיג טעמים וגם הוא נספג  מהר יותר בעיסה.

לבדיקת חום השמן הניחו כף עץ במרכז המחבת. אם נוצרות בועות מסביבה סימן שהשמן חם.

טגנו את הלביבות עד ששוליהן יזהיבו והן ישתחררו מהצדדים. רק אז הפכו אותן לצד השני.

 

סגנון וצילומים פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

10 תגובות

    • הי נילי
      אני חושבת שענית לך בפרטי
      בכל מקרה הוסיפי עד לדרגת הסמיכות הרצויה
      אני נוהגת להוסיף גם כף של טחינה גולמית במקום הביצה

    • הי איה
      את צריכה להניח אותן על נייר אפייה לרסס אותו במעט שמן
      ואז להניח את הלביבות ושוב לרסס בשמן,
      האפייה היא בערך 20-25 דקות תלוי בסוג התנור. בחום בינוני גבוה
      בהצלחה
      עדכני איך יצא :)

      • הטעם מעולה. חלק עשיתי בטיגון וחלק באפיה. בטיגון הן התפרקו לגמרי ובאפיה שמרו על הצורה.
        סחטתי נוזלים, יש סיבה מסויימת שהתפרקו, אולי להוסיף ביצה פעם הבאה?

        • הי איה
          ממש מוזר שבטיגון הן יתפרקו. מה שאת רואה בתמונה הן הלביבות מטוגנות
          האם לשת אותן טוב, אולי השמן לא היה מספיק חם?
          זה ממש לא אמור להתפרק בטיגון

      • היי פסקל, הקציצות טעימות מאוד.
        ניסיתי חלק בטיגון וחלק באפיה ובטיגון הקציצות התפרקו לגמרי ובאפיה שמרו על הצורה.
        סחטתי נוזלים, ולא ברור מה לעשות שלא יתפרקו פעם הבאה, להוסיף עוד ביצה?

        • הי איה
          יכול להיות שהיית צריכה להוסיף עוד ביצה אולי הביצים שהשתמש היו קטנות
          הלביבות בטיגון יוצאות שלמות יכול להיות שבאפייה הן לא קצת מאבדות צורה אבל בטיגון זה ממש לא קורה

        • הי פסקל, מעדכנת שהוספתי וביצה ויצא מעולה ולא התפרקו. המשפחה אהבה מאוד. תודה על העזרה.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here