מלבבים לביבות

חוגגים את חג השמן – הכול מטוגן. שולחן חג החנוכה אינו מושלם עם סוג אחד של לביבות. מבחר רחב ומגוון של מטעמים העוברים טיגון עולים על השולחן. לפנכם לביבות המשלבות קולרבי קישוא ובטטה.

 

 

החומרים: ל-14-12 לביבות

1 קולורבי בינוני

1 בטטה בינונית

1 קישוא בינוני

3 שיני שום כתושות

1 ביצה

2 כפות קמח או קמח אורז

 

 

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

1/2 כפית קימל טחון

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית פלפלת חריפה

שמן לטיגון

נייר סופג

אופן ההכנה:

קולפים את הקולורבי, הבטטה והקישוא. גוררים אותם במגררת גסה אל קערה רחבה. מערבבים ומוסיפים את השום הביצה והקמח.

מערבבים שוב ומוסיפים את כל התבלינים. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.

מעצבים בכפות הידיים לביבות בגודל 4-3 ס"מ . מניחים  אותן בשמן החם במחבת, מטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים על נייר סופג. מגישים חם.

לביבות קולורבי,קישוא ובטטה
  • טיפסקל להצלחה בטיגון הלביבות 

בעיסת לביבות תפוחי האדמה או כל ירק אחר, אפשר להגדיל את כמות הקמח במקום להשתמש בביצה.

אין  להשתמש שוב בשמן  שחומם, מאחר שהוא ספיג טעמים וגם הוא נספג  מהר יותר בעיסה.

לבדיקת חום השמן הניחו כף עץ במרכז המחבת. אם נוצרות בועות מסביבה סימן שהשמן חם.

טגנו את הלביבות עד ששוליהן יזהיבו והן ישתחררו מהצדדים. רק אז הפכו אותן לצד השני.

 

סגנון וצילומים פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here