

אומנם אלו לביבות מטוגנות אך אין כמו לביבות להשלים ולהעשיר כל ארוחה. הפעם בחרתי לגוון את טעם הלביבות המוכרות על בסיס תפוחי האדמה, ולשלב מספר ירקות כמו: קולרבי קישוא ובטטה. טוב ברור לכם שהטיגון עשה להן רק טוב אך אפשר בהחלט לרסס תבנית בשמן זית להניח עליה את הלביבות במרווחים שווים לרסס עליהן עוד שמן זית ולאפות בתנור בחום בינוני עד שהן הופכות לקריספיות ויציבות.
החומרים: ל-14-12 לביבות
1 קולורבי בינוני
1 בטטה בינונית
1 קישוא בינוני
3 שיני שום כתושות
1 ביצה
2 כפות קמח או קמח אורז
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית קימל טחון
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית פלפלת חריפה
שמן לטיגון
נייר סופג
אופן ההכנה:
קולפים את הקולורבי, הבטטה והקישוא. גוררים אותם במגררת גסה אל קערה רחבה. מערבבים ומוסיפים את השום הביצה והקמח.
מערבבים שוב ומוסיפים את כל התבלינים. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.
מעצבים בכפות הידיים לביבות בגודל 4-3 ס"מ . מניחים אותן בשמן החם במחבת, מטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים על נייר סופג. מגישים חם.


- טיפסקל להצלחה בטיגון הלביבות
בעיסת לביבות תפוחי האדמה או כל ירק אחר, אפשר להגדיל את כמות הקמח במקום להשתמש בביצה.
אין להשתמש שוב בשמן שחומם, מאחר שהוא ספיג טעמים וגם הוא נספג מהר יותר בעיסה.
לבדיקת חום השמן הניחו כף עץ במרכז המחבת. אם נוצרות בועות מסביבה סימן שהשמן חם.
טגנו את הלביבות עד ששוליהן יזהיבו והן ישתחררו מהצדדים. רק אז הפכו אותן לצד השני.
סגנון וצילומים פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
שלום רב
אם רוצים להחליף ביצה בקמח- מה היחס?
תודה רבה
הי נילי
אני חושבת שענית לך בפרטי
בכל מקרה הוסיפי עד לדרגת הסמיכות הרצויה
אני נוהגת להוסיף גם כף של טחינה גולמית במקום הביצה
היי פסקל,
אני רוצה לאפות אותן בתנור, ייצאו טוב?
אם כן, כמה זמן?
הי איה
את צריכה להניח אותן על נייר אפייה לרסס אותו במעט שמן
ואז להניח את הלביבות ושוב לרסס בשמן,
האפייה היא בערך 20-25 דקות תלוי בסוג התנור. בחום בינוני גבוה
בהצלחה
עדכני איך יצא :)
הטעם מעולה. חלק עשיתי בטיגון וחלק באפיה. בטיגון הן התפרקו לגמרי ובאפיה שמרו על הצורה.
סחטתי נוזלים, יש סיבה מסויימת שהתפרקו, אולי להוסיף ביצה פעם הבאה?
הי איה
ממש מוזר שבטיגון הן יתפרקו. מה שאת רואה בתמונה הן הלביבות מטוגנות
האם לשת אותן טוב, אולי השמן לא היה מספיק חם?
זה ממש לא אמור להתפרק בטיגון
היי מה אפשר במקום הקולורבי?
או האם ייצא טוב רק בטטה וקישוא?
תודה
הי רויטל
אפשר קישוא
וכן אפשר לוותר על ירק מסוים ולהגדיל ירק אחר במקום זה שהורד
היי פסקל, הקציצות טעימות מאוד.
ניסיתי חלק בטיגון וחלק באפיה ובטיגון הקציצות התפרקו לגמרי ובאפיה שמרו על הצורה.
סחטתי נוזלים, ולא ברור מה לעשות שלא יתפרקו פעם הבאה, להוסיף עוד ביצה?
הי איה
יכול להיות שהיית צריכה להוסיף עוד ביצה אולי הביצים שהשתמש היו קטנות
הלביבות בטיגון יוצאות שלמות יכול להיות שבאפייה הן לא קצת מאבדות צורה אבל בטיגון זה ממש לא קורה
הי פסקל, מעדכנת שהוספתי וביצה ויצא מעולה ולא התפרקו. המשפחה אהבה מאוד. תודה על העזרה.
הי איה
מאוד שמחה :)