

הכנת לביבות מתבצעת בכל מטבחי העדות, היא איננה מצריכה מיומנות מיוחדת או חומרים מיוחדים, אך בהחלט מצריכה הקפדה על הפרטים והשילובים הנכונים בין כל החומרים. במטבח העיראקי מכינים לביבות גבינה נהדרות המתאימות לארוחות בוקר או לארוחת ערב קלילה.
החומרים: ל-6-8 מנות
5 ביצים
250 גר' גבינה מלוחה, מפוררת גס
1/4 כפית פלפל לבן טחון
5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק (לא הכרחי)
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הביצים, הגבינה המלוחה, הפלפל הלבן והפטרוזיליה.
מחממים שמן במחבת. נוטלים בעזרת כף מהבלילה ומניחים במחבת, משטחים קלות בעזרת גב הכף.
בדרך זו ממשיכים להכין לביבות: מניחים לביבה ליד לביבה במחבת, משאירים רווחים ביניהן. מטגנים עד שהלביבות מזהיבות משני מהצדדים. מגישים חם או קר.
- טיפסקל
ניתן לגוון את טעמי הגבינה, ולהכין את הלביבות מכל גבינה קשה מגוררת גס.
ניתן להכין לביבה אחת שלמה, מעין חביתה או אומלט. יוצקים את כל הבלילה אל המחבת ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק