הפשוטת והזמינות של החומרים להכנת לביבות אלו מפתיעות כאשר נוגסים בלביבה החמה. גרסה נוספת להכנת עוג'ה, הפעם משתמשים בקמח או בסולת במקום בלחם סחוט, ומתקבלות לביבות דחוסות וטעימות במיוחד.

 

החומרים: ל – 5-4 מנות

1 כוס סולת (או קמח מנופה)

3 ביצים

1/2 כף פלפלצו'מה

1/2 כפית פלפלת אדומה מתוקה

1/2 כפית קימל טחון

4 שיני שום כתושות

1/4 כפית מלח

4 כפות מים

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה: 

בקערה בינונית שמים את הסולת (או הקמח) והביצים וטורפים לבלילה. מחממים שמן במחבת רחבה. נוטלים כף מהעיסה ומניחים לביבות תוך השארת רווחים זה מזה.

בקערית נפרדת מערבבים את התבלינים ויוצקים על הלביבות. מטגנים במשך שתיים-שלוש דקות נוספות. מגישים חם.

 

  • טיפסקל

ניתן להכין לביבות מתוקות: מחליפים את החומרים החריפים במעט סוכר ומגישים את הלביבות עם אבקת סוכר, דבש, סירופ מייפל או סילאן (דבש תמרים).

אפשר לטגן את כל החומרים ללביבה אחת גדולה. מטגנים משני הצדדים לקבלת גוון חום זהבהב.

 

סגנון וצילומים:פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here