במטבח הצפון אפריקאי מכינים קציצות לחם בשם עו'גה, אבל הן בעצם לביבות העשויות מחומרים בסיסיים ופשוטים. טעמן נפלא בעיקר כשאוכלים אותן מייד. העו'גה אופיינית למטבח הטריפולטני, התוניסאי והאלג'יראי.

 

החומרים: ל-6-8 מנות

3 פרוסות לחם

4 ביצים

1 כפית כמון טחון

1/4 כפית פפריקה חריפה

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה: 

משרים את פרוסות הלחם וסוחטים היטב. מניחים בקערה.

מוסיפים את הביצים, הכמון, הפפריקה החריפה, המלח והפלפל השחור וטורפים לבלילה אחידה.

מחממים שמן במחבת רחבה, נוטלים בכף מהתערובת ומניחים לביבות תוך השארת רווחים ביניהן.

משטחים מעט את הלביבות ומטגנים משני הצדדים לקבלת גוון חום זהבהב.

 

  • טיפסקל

ניתן לגוון את הלביבות על פי הגירסה התוניסאית: להעשיר את העיסה בעלי נענע ושיני שום.

אפשר להחליף את הפלפלת החריפה בכפית של פלפלצו'מה או הריסה. כך מתקבלות לביבות פיקנטיות במיוחד.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here