

לביבות צמחוניות אופייניות למטבח התוניסאי. הן עשירות בירק ומשלבות גרגירי אורז אשר עוברים בישול חלקי (למרות שהן טעימות מאוד גם ללא הבישול החלקי של גרגרי האורז), או אז מרגישים את האורז מתפצפץ בפה בכל נגיסה.
החומרים: לכ-25 יחידות
250 גרם גבעולי סלק ירוק (או מנגולד), קצוצים דק
כ-20 גבעולי כוסברה קצוצים דק
כ-20 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
15 גבעולי שמיר קצוצים דק
15 גבעולי נענע קצוצים דק
4 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים דק
3 פרוסות לחם, שרויות במים וסחוטות
1 כוס אורז שטוף היטב מבושל בחלקו
3-4 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1/4 כפית אריסה או פלפלת חריפה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
שמים בקערה רחבה את גבעולי הסלק, הכוסברה, הפטרוזיליה, השמיר, הנענע, כל הירקות הקצוצים ומערבבים היטב מוסיפים את הלחם הסחוט היטב, האורז והביצים מערבבים ומתבלים טועמים ומתקנים טעם בהתאם.
מחממים שמן במחבת רחבה. מעצבים בכפות הידיים לביבות ומשטחים קלות מניחים במחבת ומטגנים משני הצדדים. אפשר ליצור את הלביבות גם בעזרת כף – נוטלים מהעיסה, מניחים במחבת ומשטחים קלות בגב הכף. מגישים חם.
- טיפסקל
ארוחה חמה: אפשר להכין את רוטב העגבניות האהוב עליכם, עם רתיחת הנוזלים מוסיפים את הלביבות המטוגנות ומבשלים עד לצמצום הרוטב. מגישים חם.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק