לביבות-גזר

להכנת הלביבות יש שתי טכניקות עיקריות: הכנה עם ירק מבושל או טרי. בטכניקת הבישול מרככים היטב את הירק, מסננים אותו מהנוזלים ומועכים לעיסה, כמו פירה.

בהמשך מוסיפים את יתר החומרים, בוחשים מעט ויוצרים לביבה עגולה, אחידה ובמרקם חלק.

 

לביבות גזר

החומרים ל-14-12 לביבות קטנות

5-4 גזרים בינוניים קלופים ומבושלים במים עד לריכוך

1 בצל בינוני

4 גבעולי פטרוזיליה קצוצה

2 כפות קמח חומוס

1/2 1 כפות טחינה גולמית

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן לטיגון

נייר סופג

 

אחרי הטיגון מניחים על נייר סופג

 

אופן ההכנה: 

מסננים את הגזרים המבושלים, מעבירים לקערה ומועכים אותם במזלג. מחממים היטב מחבת, מעבירים את הגזר המעוך אל המחבת ומאדים את הנוזלים שנותרו בו.

מוסיפים את הבצל הקצוץ וממשיכים לאדות מספר דקות, עד שהגזר והבצל יבש מנוזלים. מעבירים לקערה עמוקה.

מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת רחבה.

מעצבים בכפות הידיים לביבות בגודל 3-2 ס"מ או יותר, לפי בחירתכם. מניחים את הלביבות במחבת ומטגנים משני הצדדים, עד לקבלת גוון חום זהבהב.

מוציאים ומניחים על נייר סופג. מגישים חם.

 

טיפסקל לטיגון נכון

  • הקפידו לא להוסיף שמן קר לשמן החם. הלביבות סופגות את השמן הקר, וחבל. אם צריך להוסיף שמן – הוציאו את הלביבות המוכנות, הוסיפו שמן וחממו אותו לדרגת החום הרצויה, ורק אז טגנו לביבות נוספות.
  • חשוב להעביר את הלביבות המטוגנות אל מסננת לניקוז עודפי השמן. לאחר מכן לצנן את הלביבות על נייר סופג.
  • יש לטגן את הלביבות עד שהשוליים שלהן מזהיבות והן מתחילות להשתחרר מהצדדים. רק אז הופכים אותן לצידן השני.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here