מהיר מהיר וממש טעים…בצקניות על גבול הלביבות מהמטבח הרומני הנקראות "פפנאס" או "פפנאש". מרקמן עדין ורך, והן פשוט נהדרות. לפניכם גרסה מתוקה, אפשר להגישה עם שמנת ומעט ריבה וזו פשוט חגיגה.

החומרים: ל-6-8 מנות

500 גרם גבינה לבנה (5% או 9% שומן)

4 ביצים

קורט סודה לשתייה

200 גרם ( כ-1/2 1 כוסות) קמח מנופה

1 כוס סוכר

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה רחבה את הגבינה הלבנה, החלמונים והסודה לשתייה והקמח.

מקציפים את החלבונים עד שהקצף יציב ומוצק. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה ומבליעים אותו בעיסת הגבינה בתנועות עטיפה עד שהבלילה אחידה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.

מחממים שמן במחבת רחבה. נוטלים כף מהבלילה ומניחים במחבת. משטחים קלות את הלביבות בעזרת גב הכף. שומרים על רווח בין הלביבות. מטגנים עד שהלביבות מזהיבות, מגישים חם או קר.

  • טיפסקל

אפשר להגיש לביבות אלו גם בגרסה מלוחה. בגרסה המלוחה מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם, עשבי תיבול קצוצים ושמנת חמוצה.

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here