הכנתי את הלביבות הנהדרות האלו לילדיי לכבוד החנוכה בשנה שעברה כשהחלטתי לגוון את הלביבות תפוחי האדמה הרגילות.

כאשר מטגנים את הלביבות הללו יש להקפיד שהעיסה לא תהיה מימית ומתובלת היטב. הן נוטות להתפרק אם אחוז המים בהן גבוה מדי (מה שלא קורה כל כך עם תפוחי אדמה). אפשר להוסיף 2-3 כפות של גרגרי תירס משומרים ומסוננים.

החומרים: ל- 6-8 מנות

5 בטטות בינוניות קלופות

1 בצל, קלוף וקצוץ דק

3 כפות פירורי לחם (אפשר להוסיף עוד כף או שתיים בהתאם למרקם העיסה)

4-3 ביצים

4-3 עשבית תיבול כמו: פטרוזיליה , כוסברה או שמיר- לא הכרחי

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

1/4 כפית אגוז מוסקט

1/4 כפית זנגביל

קורט קינמון טחון

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה: 

מבשלים את הבטטות במים עד ריכוך. מועכים ומעבירים לקערה רחבה.

מוסיפים את הבצל ופירורי הלחם ומערבבים. מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך ערבוב. יש לוודא שמקבלים עיסה יציבה ולא מימית מדי.מתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, זנגביל וקינמון.

מחממים שמן במחבת רחבה. נוטלים בעזרת כף מעיסת הבטטות ומניחים במחבת כמה לביבות מרווחות. משטחים אותן בעזרת גב הכף. מטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב.

 

 

  • טיפסקל

אפשר להוסיף עשבי תיבול כמו שמיר או פטרוזיליה קצוצים דק. ניתן לשלב בעיסה תפוחי אדמה או ירק אחר.

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here