מנה מיוחדת מתאימה גם לארוחת החג נתחי עוף בבצל סגול סילאן או דבש. רגע לפני שאתם מסתגרים במטבח כדי להכין

את ארוחת החג, רציתי להציע לכם מנה קלה ונוחה להכנה, שמורכבת מחומרים זולים ונגישים. מדובר במנה של נתחי עוף בבצל

סגול וסילאן או דבש, שניתן להכינה במגוון שיטות ובאינספור שילובים. העוף משתלב בארוחות קלילות ומהירות, אך גם הופך בקלות

לכוכב המרכזי בארוחות חגיגיות ו"כבדות" יותר. בחורף הוא מספק קדרות טעימות או מרקים לריפוי הנשמה והגוף. וכשמצוותים לו דגנים הוא תמיד עסיסי ומפתיע.

ניתן למלא אותו, להקפיץ אותו, לטגן אותו או לאפות אותו. גמישות השימוש בו הופכת אותו

לחומר גלם פופולרי במיוחד, שכל אחד יכול ליהנות ממנו ולהצליח בהכנתו גם אם אינו שף

מדופלם. כמו כן, הוא תמיד מקבל באהבה טעימים שונים של רטבים, משרים, ירקות, תבלינים, פירות מיובשים ודגנים.

גדולתו של העוף ביכולתו ללבוש ולפשוט צורה בהתאם לארוחה.

לשמחתי, המרכולים מקלים עלינו היום, ובכל חנות אפשר למצוא שפע של רטבים מוכנים בטעמים מעניינים היכולים לשמש כבסיס למנה ולחסוך שעות עבודה.

בסוף העבודה ניהנה מתוצאה נהדרת. לצורך הכנת המנה הנוכחית, בחרתי להשתמש בשוקיים או בכרעיים. להם יש להוסיף בצלים סגולים וסילאן או דבש.

לאחר שחותכים, מערבבים ושולחים לשיזוף וריכוך בתנור, חלקי העוף משחימים ומקבלים מעטה מקורמל נפלא וטעם מושלם. כדאי ללוות את המנה בגרגירי

אורז לבן מעוטרים בשקדים ובצימוקים ובתפודים בניחוח תפוזי. זו מנה שתאמצו אותה לאורך כל השנה.

מנה מהירה שאינה דורשת היערכות מיוחדת. קחו כרעיים בצל ים סגולים וסילאן  חיתוך ועירבוב והתוצאה פשוט נהדרת וכל כך טעימה.

גדולתו של העוף ביכולתו ללבוש ולפשוט צורה בהתאם לארוחה. נתחי עוף בבצל סגול וסילאן או דבש.

 

החומרים: ל-8-6 מנות

2 בצלים סגולים, פרוסים

4 כרעי עוף, נקיות

3 כפות אבקת מרק בצל*

2 כפות שמן זית

3/4-1/2 כוס סילאן

מלח ופלפל, לפי הטעם

לגיוון ועניין אפשר להוסיף אבל זה לא הכרחי :

5 שיני שום כתושות

1/2 כפית קליפת לימון מגוררת

 

אופן ההכנה: 

מסדרים את פרוסות הבצל בתבנית אפייה. מניחים מעל את הכרעיים ובוזקים אבקת מרק ושמן זית.

יוצקים מסביב סילאן, מלח ופלפל  (אם רוצים מוסיפים שום וקליפת לימון)  ומכסים בנייר אפייה ומעליו ברדיד אלומיניום.

צולים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

מסירים את הכיסוי, מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות, הופכים את הכרעיים וצולים 10 דקות נוספות. הופכים שוב את הכרעיים וצולים 15-10 דקות להשחמה.

 

  • טיפסקל

לא רוצים סילאן? החליפו את הסילאן בצנצנת של רוטב מוכן לפי טעמכם, והוסיפו לצד הכרעיים מבחר ירקות שיתובלו באותו רוטב.

אפשר להעשיר את התבשיל על די הוספת כ-12 בשזיפים, חופן אגוזי מלך וחופן צימוקים בהירים

*בשווקים קיימים אבקות מוכנות ללא מונוסודיום גלוטמת, מלח וחומרים משמרים

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here