לפניכם מגולגלות מתכון לכרוכיות / מגולגלות מקמח מלא. ניתן להכין את הגלילות האלו ממבחר סוגי מליות האהובות עליכם והן טובות וטעימות עד שבועיים מיום הכנתן . אני נוהגת להכינן מכל סוגי פירות מיובשים בשילוב של ממרח תמרים, ממרח שוקולד וכדומה.

כרוכיות / מגולגלות מקמח מלא

החומרים: לשלוש גלילות- כ- 35-40 פרוסות

3 כוסות קמח מלא מנופה

2 ביצים

200 גרם חמאה

1 כפית תמצית רום

1 שקית סוכר וניל

1 שקית אבקת אפייה

למלית:

1 קופסת ממרח תמרים

קליפה מגוררת ומיץ מתפוז

3/4 כוס שוקולד צ'יפס

1 כוס אגוזים או שקדים קצוצים

2 כפיות קינמון טחון

5 כפות סוכר

לבזיקה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה: 

שמים את הקמח בקערת מערבל חשמלי, צרים גומה ויוצקים לתוכה את הביצים, החמאה, תמצית הרום, סוכר הווניל ואבקת האפייה

מערבלים במהירות בינונית, עד שהתערובת הופכת לבצק אחיד הניתק מדפנות הקערה (אפשר לדלג על הפעלת המערבל וללוש את כל החומרים בידיים עד לקבלת בצק אחיד).

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי כ-1/2 ס"מ.

להכנת המלית -מים את ממרח התמרים בסיר קטן, מוסיפים את קליפת התפוז ומיץ התפוז ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד לקבלת מחית אחידה וחלקה.

מוסיפים את שוקולד הצ'יפס ,אם המחית סמיכה – אפשר להוסיף עוד מעט מיץ תפוז או מים.

מורחים על כל עלה שליש מתערובת מחית התמרים ומפזרים שליש מהאגוזים הקצוצים. בוזקים מעט קינמון וסוכר.

מגלגלים את העלה לגלילה, מהצד הקרוב אליכם אל הצד המרוחק מכם. סוגרים היטב את הקצוות. בדרך זו מכינים את שאר הגלילות.

מעבירים את הגלילות לתבנית משומנת ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות צלזיוס כ-30 דקות, עד שהגלילות מזהיבות. מניחים להצטנן ובוזקים עליהן אבקת סוכר. פורסים את הגלילות מגישים כעוגיות. שומרים אותן בכלי סגור היטב.

 

סגנון וצילומים פסקל פרץ-רובין 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

    • הי עידית
      את יכולה לשלב
      רק שימי לב למרקם הבצק ובמקרה הצורך הוסיפי מעט נוזלים

    • הי פייגה
      כל התחליים הקיימים בשוק . כמו מחמאה, שמן , מרגרינה, שמן קוקוס
      100 גרם חמאה = 85 גרם שמן

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here