לפניכם מגולגלות מתכון לכרוכיות / מגולגלות מקמח מלא. ניתן להכין את הגלילות האלו ממבחר סוגי מליות האהובות עליכם והן טובות וטעימות עד שבועיים מיום הכנתן . אני נוהגת להכינן מכל סוגי פירות מיובשים בשילוב של ממרח תמרים, ממרח שוקולד וכדומה.

כרוכיות / מגולגלות מקמח מלא

החומרים: לשלוש גלילות- כ- 35-40 פרוסות

3 כוסות קמח מלא מנופה

2 ביצים

200 גרם חמאה

1 כפית תמצית רום

1 שקית סוכר וניל

1 שקית אבקת אפייה

** לפעמים הבצק אינו מתגבש היטב לבצק אחיד וחלק, הדבר תלוי בגלוטן המצוי בקמח. רק במקרה זה, כשהבצק אינו מתגבש טוב לכדי בצק אחיד וגמיש, אפשר להוסיף מעט נוזלים כמו: מים, מיץ, חלב. אל הבצק תוך לישה עד לקבלת מרקם אחיד. ( התחילו להוסיף בכפות עד חצי כוס)

למלית:

1 קופסת ממרח תמרים

קליפה מגוררת ומיץ מתפוז

3/4 כוס שוקולד צ'יפס

1 כוס אגוזים או שקדים קצוצים

2 כפיות קינמון טחון

5 כפות סוכר

לבזיקה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה: 

שמים את הקמח בקערת מערבל חשמלי, צרים גומה ויוצקים לתוכה את הביצים, החמאה, תמצית הרום, סוכר הווניל ואבקת האפייה

מערבלים במהירות בינונית, עד שהתערובת הופכת לבצק אחיד הניתק מדפנות הקערה (אפשר לדלג על הפעלת המערבל וללוש את כל החומרים בידיים עד לקבלת בצק אחיד).

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי כ-1/2 ס"מ.

להכנת המלית -מים את ממרח התמרים בסיר קטן, מוסיפים את קליפת התפוז ומיץ התפוז ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד לקבלת מחית אחידה וחלקה.

מוסיפים את שוקולד הצ'יפס ,אם המחית סמיכה – אפשר להוסיף עוד מעט מיץ תפוז או מים.

מורחים על כל עלה שליש מתערובת מחית התמרים ומפזרים שליש מהאגוזים הקצוצים. בוזקים מעט קינמון וסוכר.

מגלגלים את העלה לגלילה, מהצד הקרוב אליכם אל הצד המרוחק מכם. סוגרים היטב את הקצוות. בדרך זו מכינים את שאר הגלילות.

מעבירים את הגלילות לתבנית משומנת ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות צלזיוס כ-30 דקות, עד שהגלילות מזהיבות. מניחים להצטנן ובוזקים עליהן אבקת סוכר. פורסים את הגלילות מגישים כעוגיות. שומרים אותן בכלי סגור היטב.

 

סגנון וצילומים פסקל פרץ-רובין 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

10 תגובות

    • הי עידית
      את יכולה לשלב
      רק שימי לב למרקם הבצק ובמקרה הצורך הוסיפי מעט נוזלים

    • הי פייגה
      כל התחליים הקיימים בשוק . כמו מחמאה, שמן , מרגרינה, שמן קוקוס
      100 גרם חמאה = 85 גרם שמן

  1. היי פסקל יקרה
    האם אפשר להמיר את המחמאה לשמן? או שהבצק יעשה בעיות יתפורר ויהיה פחות טעים?

    • הי מיטב
      אכן המרקם של הבצק יהיה קצת בעייתי אבל אפשר להתגבר בשילוב נוסף של נוזל
      הטעם לדעתי לא נפגם.
      פסקל

    • נראה מדהים, אבל לצערי הבצק לא מוצלח, מתפורר לחלוטין ולמרות שניסיתי להוסיף נוזלים אי אפשר היה לגלגל אותו ונאלצתי לזרוק את כולו לפח

      • הי יונית
        ממש חבל שלא דיברת איתי
        זה בצק נהדר קצת מתפורר אבל לא נורא
        לדעתי אולי כמות הקמח בכוס בו השתמשת הייתה גבוהה
        אבל יכולת לפתור את זה בתוספת נוזל כמו מיץ או ביצה
        צר לי ממש שלא הצלחת ושזרקת את הבצק.

  2. פסקל יקרה,

    מאוד התאכזבתי. המלית נהדרת, אבל לא הצלחתי לעבד את הבצק , לרדד אותו. הוא התפורר לחלוטין… אולי חסר משהו מהמרכיבים??
    אפיתי את הפירורים בתבנית ועליהם פיזרתי חלק מהמלית.
    ובמקום זאת השתמשתי בבצק מקמח לבן, חמאה ושמנת מתוקה, יצא בצק גמיש ונוח לעיבוד.

    תודה, אשמח אם אפשר יהיה בכל זאת ליצור בצק מקמח חיטה מלא

    יפה

    • הי יפה
      אני ממש ממש מצטערת שלא הצלחת בהכנת המגולגות.
      חבל שלא הוספת מעט נוזלים נוספים תוך כדי הלישה כשהרגשת שהבצק לא התגבש טוב. יכול להיות שהקמח המלא
      בו השתמשת דרש יותר נוזל. כמו שבוודאי את יודעת, לא פעם זה קורה גם עם קמח רגיל,לפעמים יש צורך בעוד נוזל או בהפחתת כמות הנוזל. הדבר
      תלוי בגלוטן המצוי בסוג החיטה של הקמח. כל זה הנחה ששקלת ומדד את כל החומרים נכון.
      בכל מקרה אני הולכת להוסיף הבהרה זו במתכון. ממליצה לך לנסות שוב את המתכון. לנפות היטב את הקמח ולהתחיל ללוש אט אט את החומרים.
      במידה ואת רואה שהבצק אינו מתגבש טוב הוסיפי מעט ותוך לישה עוד נוזל או מיץ או חלב אם הכנת אותן בגירסה חלבית.
      לושי היטב והמשיכי בהכנה. במידה ותכיני אותן שוב אשמח לדעת איך הן התקבלו.
      יפה חשוב שתכיני כמו שכתבתי ורק אם את מרגישה שחסר נוזלים תוסיפי.
      בהצלחה
      פסקל

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here