פיתרון יצירתי לשימוש במצות כבסיס למילוי, מקבלים מעטפות מצה ממולאות במלית בשר. זו מנה שאינה מסובכת וקלה להכנה. מנצלים את בשר העוף שבושל במרק הצח, ממלאים מצות ומטגנים.

החומרים: ל- 6-8 מנות

שמן לטיגון

1/2 כוס קוביות בצל

250 גר' בשר עוף מבושל מפורר

1 כפית שום קצוץ

1 כף שמיר קצוץ (או פטרוזיליה)

מלח ופלפל, לפי הטעם

4 מצות

2 ביצים גדולות

2 כפות מים

 

אופן ההכנה:

מחממים מעט שמן במחבת רחבה ומטגנים בצל. מוסיפים בשר ומטגנים 3-2 דקות.

מוסיפים שום ושמיר, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מצננים.

יוצקים מי ברז לקערה וטובלים את המצות במים במשך כמה שניות. חוצים אותן ומניחים על מטלית לחה. מכסים ומשהים 15 דקות.

מחלקים את המלית ל -8. מניחים מהמלית מעל כל חצי מצה ומגלגלים.

טורפים היטב ביצים ומים וטובלים בבלילה את הכרוכיות.

מטגנים בשמן במחבת משני הצדדים עד הזהבה.

 

  • טיפסקל

מכינים מלית צמחונית עם מחית תפוחי אדמה מבושלים, פטריות ובצל מטוגן, או מלית מתוקה עם תפוחי עץ, אגוזים וקינמון.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here