כעכים מהירי הכנה היות שמשתמשים בהכנתם באבקת אפייה ולא בשמרים. ניתן לתבלם בנותני טעם שונים כמו: פפריקה מתוקה או חריפה, כוסברה מיובשת טחונה או כמון. אני אוהבת את טעמן פיקנטי בשילוב כמון.

הכנת כעכים הצורכים זמן, ולכן אפשר להכין את הבצק ולתת לילדים ליצור את צורת הכעך. אומנם צורות לא הכי מדויקות, אך השמחה שאתם מאפשרים בכך לילדים להשתתף בחגיגה שווה את זה.

החומרים: ל-30 יחידות

1/2 ק"ג קמח מנופה

1 שקית אבקת אפייה

1 כוס זרעי שומשום

1 כף מלח

200 גרם חמאה או מרגרינה

3 כפות שמן

1 ביצה

2 כפות חומץ

1 כף כמון

1/4 כפית פלפל לבן (לא הכרחי)

1/2 כוס מים חמים

לציפוי:

1 ביצה טרופה (או שתיים תלוי בדרך הציפוי שלכם לטעמי מספיק אחת)

1/2 כוס זרעי שומשום

אופן ההכנה: 

מערבלים במיקסר את כל החומרים היבשים: הקמח, אבקת האפייה, זרעוני השומשום והמלח. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים לתוכה את המרגרינה, השמן, הביצה, החומץ, הכמון והפלפל הלבן. מוסיפים בהדרגה את המים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם הבצק דביק – ניתן להוסיף מעט קמח.

נוטלים מעט מהבצק, יוצרים רצועות באורך 8-10 ס"מ וסוגרים לכעך.

מברישים בביצה הטרופה ובוזקים זרעי שומשום. בדרך זו מכינים את כל הבצק.

מסדרים את הכעכים ברווחים על תבניות אפייה משומנות. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני- גבוה של כ-190 מעלות כ- 20 דקות או עד להשחמה יפה.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here