כעכים נפלאים

עיגולים של נחת

הגיע הזמן להתרווח ולהירגע עם כוס תה מהביל שלצדה כעכים מלוחים להשלמת התחושה הנינוחה.

היות שבהכנת הכעכים אין משתמשים בשמרים אלא באבקת אפייה, אפשר ורצוי לשחק ולגוון בתבלינים שונים כמו פפריקה מתוקה או חריפה,

כוסברה מיובשת טחונה או כמון. אני אוהבת את טעמם הפיקנטי עם כמון, מעט פלפל שחור וזרעי השומשום שנמצאים בבצק עצמו.

להכנת הכעכים נדרש זמן, לכן אני ממליצה להכין את הבצק ואז לשלב את הילדים בהכנת הכעכים עצמם. הם בוודאי ישמחו לבלות איתכם שעה

או שעתיים ביצירת צורת הכעך. אומנם הצורות לא יהיו הכי מדויקות ומדוגמות, אך שמחתם של הילדים על כך שאתם מאפשרים להם להשתתף בעשייה – שווה כל צורה שתצא.

הכעכים הם פינוק אמיתי, נפלאים לאירוח קליל וסתם לנשנוש מול המרקע. הכי חשוב לזכור שהם טעימים, פריכים

ומתפצפצים בפה, ולכן הם מתחסלים מהר. אז הכינו אותם בכמות כפולה ושמרו אותם בצנצנת זכוכית בעלת סגירה טובה.

 

מעצבים כעכים ואופים
מעצבים כעכים ואופים

 

כעכים מלוחים עם שומשום

החומרים: ל- 50-45 כעכים קטנים

1 ק"ג קמח, מנופה

200 גרם זרעי שומשום

3 כפיות מלח

3 כפיות סוכר

2 שקיות אבקת אפייה

2 כפיות כרוויה טחונה (קימל)

3/4 כוס שמן

50 גרם מרגרינה מרוככת

1/2 2 כוסות מים פושרים

להברשה וציפוי:

1 ביצה טרופה

1/2 כוס זרעי שומשום

 

מחרוזת כעכים מתפצחים
מחרוזת כעכים מתפצחים

אופן ההכנה:

שמים בקערה רחבה את הקמח, זרעי השומשום, המלח, הסוכר, אבקת האפייה והקימל ומערבבים. מוסיפים תוך לישה ולסירוגין את השמן, המרגרינה  והמים.

לשים עד שמתקבל בצק אחיד וחלק, הניתק מדופנות הקערה. משהים לנוח כ-1/2 1 שעות.

משמנים תבניות אפייה שטוחות של התנור, נוטלים מעט מהבצק וצרים כעכים בקוטר 4-3 ס"מ. בדרך זו מכינים כעכים משאר הבצק.

אפשר כמובן ליצור מקלות מלוחים במקום כעכים במקרה זה צרו רצועות ארוכות ודקיקות מהבצק וחותכו אותם לקטעים באורך של 15-12 ס"מ.

מסדרים את הכעכים ואו המקלות  בתבנית ברווחים. מברישים אותם קלות בביצה הטרופה ומפזרים עליהם מעט זרעי שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 צ')  במשך כ- 25-20 דקות, או עד לקבלת גוון חום זהוב. מצננים ומאחסנים בצנצנת בעלת סגירה הרמטית.

 

  • טיפסקל

אפשר לערבב את כל החומרים במערבל חשמלי במקום ללוש בידיים.

את הבצק אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר עד להכנה.

הכנתם כמות גדולה מידי? אתם יכולים להקפיא מחצית הכמות.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

10 תגובות

  1. למה ציינת שיש להתפיח שעה וחצי את הבצק לכעכים מלוחים עם שומשום כשאין שמרים בכלל במתכון?

  2. היי פסקל ,ראשית תודה על המתכון
    במידה ואני רוצה מחצית הכמות (את כל המצרכים לחלק לחצי?) תודה

    • הי רויטל
      כן אפשר אומנם זה לא אותו מרקם אבל אפשר . שימי לב 100 גרם של חמאה או מרגרינה = 85 גרם שמן

  3. תודה רבה על המתכון. אנחנו מאד אוהבים קצח בכעכים שלנו – חשבתי להחליף חלק מהשומשום בקצח. האם כדאי בכמות שבתוך הבצק או בכמות שמפזרים מחוץ לבצק? מה המלצתך?
    תודה רבה

    • הי שושי
      האמת זה ממש לא משנה :)
      אם אתם אוהבים קצח את יכולה לשלב בתוך הבצק
      אם זה רק לעיטור ושילוב קל בטעם רק פזרי מעל
      פסקל

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here