מנה ראשונה או חטיף בין הארוחות.

 

­מי לא אוהב עלי פילו? הם זהובים, מושחמים ובוהקים ובתוכם מסתתרות מליותבטעמים שונים. וכל נגיסה בהם חושפת רובד עלי בצק פריכים וטעימים במיוחד.

עלי הפילו מוכרים בכל בית. אלו עלים מלבניים ורחבים הדומים לדפים דקיקים, שקופים ועדינים. העלים נטולי טעם, ולכן מתאימים לשימוש בהכנת מאכלים מלוחים ומתוקים, חלביים ובשריים.

בונוס בנוסף: קל מאוד לעבוד איתם, והתוצאות פשוט נפלאות. בתום האפייה או הטיגון המאכלים מקבלים מרקם נפלא שמעורר חשק לנגוס בהם ואז, אז נחשפת המלית העשירה בכל טוב שמסתתרת בין קיפולי העלים, בהתאם למאכל שהוכן בעזרתם.

הפעם בחרתי לשלב מלית לא שגרתית בין עלי הפילו – היא מבוססת על כוסמת, מכילה פחמימות ועשירה בברזל, אבץ, סלניום ונוגדי חמצון. יצרתי כיסונים משולשים שיכולים

בקלות להיותאפשר לטגן את הכיסונים, אבל אני בחרתי לאפות אותם פחות קלוריות ויותר בריאות. מומלץ להכין כמות גדולה של כיסוני פילו ולהקפיא אותם.

עלי הפילו המוכרים זוכים למילוי לא שגרתי – כוסמת, ויוצרים אופציה נהדרת למנה ראשונהאו חטיף באירוע/ חג.

החומרים: 16-20 כיסנים

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

300 גרם פטריות שמפיניון קצוצים גס

1 כפית כמון

1 כפית פלפלת מתוקה

1/4 כפית קינמון

3/4 כוס כוסמת

1 חלבון טרוף

1/2 1 כוסות מרק עוף צח או מים רותחים

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כוס צנוברים קלויים

3 כפות צימוקים מהירים

ריבועי עלי פילו בגודל 16+16 ס"מ.

שמן או תרסיס שמן

אפשר להפוך את המלית למתוקה: מוסיפים לכוסמת המבושלת אגוזים, דבש
אפשר להפוך את המלית למתוקה: מוסיפים לכוסמת המבושלת אגוזים, דבש

אופן ההכנה: 

מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שום פטריות ותבלינים ומאדים את הנוזלים.

מערבבים את הכוסמת בחלבון ומוסיפים אל המחבת. מערבבים ומוסיפים את נוזלי המרק או המים.

מבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות מכוסה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הצנוברים והצימוקים. מערבבים ומסירים מהלהבה.

ממלאים את עלי פילו משומנים במלית וסוגרים כמעטפת או כמשולש. סוגרים את הפתחים היטב.

מברישים בשמן את הכיסנים או משולשי הפילו. אופים בתנור בחום בינוני 180 מעלות צ' כ-20 דקות עד שהכיסנים מזהיבים.

 

  • טיפסקל להצלחה 

יש לשמור את עלי הפילו עטופים במגבת לחה, לשמירה על גמישותם. אם העלים

חשופים הם מתייבשים, ולא ניתן להשתמש בהם.

אפשר להפוך את המלית למתוקה: מוסיפים לכוסמת המבושלת אגוזים, דבש,

קינמון, צימוקים ומעט טחינה, מערבבים וממלאים.

מגלגלים לסיגרים אישיים, אופים ומגישים עם דבש, סילאן או סירופ.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here