

כיסני גבינה/בוריקיטס מהמטבח הבלקני והספרדי הם מאפים אישים המוכנים מבצק פריך נפלא. הבצק משתנה בין בשלנית אחת לשנייה והן מתמחות בהכנת הכיסנים קטנים פריכים ובמלית עדינה. השינוים נובעים בעיקר באיכות הבצק, והבדלי השימוש בכמות הקמח, סודה לשתייה, יוגורט שמן או חמאה הם אלו המשפעים על המרקם הפריכות ואיכות הבצק.
כל שינוי שנעשה בהם בבצק כיסני גבינה/בוריקיטס ובכמות בשימוש בהם מקנה לבצק מרקם וטעם שונה. ניתן למצוא בניהם גם עיצובי כיסנים שונים או בצורת סהרונים, שבלולים, פרחים, משולשים קטנים או בתבניות קטנות אישיות ועליהם יצרו דוגמאות. אפשר לגוון בשימוש בסוגי מליות שונות.
אפשר למלא במלית צמחונית לפי טעמכם או במלית בשר במקרה זה יש לערוך שינויים בחומרי הגלם בבצק בהתאם.


החומרים: ל- 25-30 כיסנים
לבצק:
250 גרם קמח מנופה
50 גרם חמאה או מרגרינה
1/2 גביע שמנת חמוצה
1 תפוח אדמה קטן מבושל מרוסק למחית
2-3 כפות שמן
למלית:
1 תפוח אדמה מבושל מרוסק למחית
50 גרם גבינה בולגרית
100 גרם גבינה לבנה
1 ביצה
מלח ופלפל לפי הטעם


להברשה:
חלבון ביצה
להבזקה:
1/4 כוס גרגרי שומשום


אופן ההכנה:
מניחים את כל חומרי הבצק בקערה רחבה ולשים לקבלת בצק אחיד וחלק מאחסנים במקרר כשעה.
בקערית בינונית מערבבים את כל חומרי המלית לעיסה אחידה.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 1/2 ס"מ. קורצים בעזרת כוס עיגולים. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול.
מברישים בחלבון ביצה את קוטר עיגולי הבצק. סוגרים כל עיגול לחצי כסהר. בדרך זו מכינים את כל הבצק. אפשר לעצב את כיסני הבצק על ידי הידוק הבצק בעזרת מזלג או על ידי צביטות קלות סביב הסהרון.
מסדרים את כיסני הבצק בתבנית אפייה ברווחים מברישים בחלבון הביצה ובוזקים מעט גרגרי שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש לחום לחום בינוני 180 מעלות כ-20 דקות ומצננים.
- טיפסקל
אפשר להחליף את מלית הגבינה בכל מלית אחרת כמו: מלית חצילים, צימחונית או מלית בשר.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
אפשר להקפיא?
הי נורית
כן :)
שלום פסקל
אני רוצה להחליף בקמח מלא, האם זה אפשרי ?
תודה
הי עופרה
בגדול אין עם זה בעיה . יכול להיות שיחסר לך מעט נוזלים אז הוסיפי ממש בכפות את הנוזל עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
היי, אשמח לדעת האם אפשר להחליף את גביע השמנת החמוצה בתחליף פרווה?
הי דנה
אפשר בנוזל כמו סויה
או מים עם 2 כפות שמן .הוסיפי בהדרגה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
לבצק שמים גם מחית תפוח אדמה? זו לא טעות?
הי חני
לא לא טעות זה מקנה גמישות לבצק
את יכולה לוותר
אך כדאי לנסות . חשוב לרסק למחית חלקה ללא גושים
האם ההצטרפות לניוזלטר שלך כרוכה בתשלום
ממש לא :)
האם אפשר להחליף בקמח שקדים?תודה
הי שרית
מעולם לא נסתי את הכיסונים הללו עם קמח שקדים
איני יודעת איך הבצק מתנהג צריך לנסות :)
מדוע להבריש את הכיסונים בחלבון ולא בחלמון?
שרי
אפשר בביצה שלמה או בחלמון אבל הברשה בחלבון הסגרה לדעתי טובה יותר :)