מאפים אישים המוכנים מבצק פריך נפלא. הבצק משתנה בין בשלנית אחת לשנייה. השינוי נובע בעיקר באיכות הבצק, והבדלי השימוש בכמות הקמח, סודה לשתייה, יוגורט שמן או חמאה.

כל שינוי בשימוש בהם ובכמות מקנה לבצק מרקם וטעם שונה. ניתן למצוא בניהם גם עיצובי כיסנים שונים או בצורת סהרונים, שבלולים, פרחים, משולשים קטנים או בתבניות קטנות אישיות ועליהם יצרו דוגמאות.

החומרים: ל- 25-30 כיסנים

לבצק:

250 גרם קמח מנופה

50 גרם חמאה או מרגרינה

1/2 גביע שמנת חמוצה

1 תפוח אדמה קטן מבושל מרוסק למחית

2-3 כפות שמן

למלית:

1 תפוח אדמה מבושל מרוסק למחית

50 גרם גבינה בולגרית

100 גרם גבינה לבנה

1 ביצה

מלח ופלפל לפי הטעם

להברשה:

חלבון ביצה

להבזקה:

1/4 כוס גרגרי שומשום

ראו מה קורה בתוך התנור

אופן ההכנה:

מניחים את כל חומרי הבצק בקערה רחבה ולשים לקבלת בצק אחיד וחלק מאחסנים במקרר כשעה.

בקערית בינונית מערבבים את כל חומרי המלית לעיסה אחידה.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 1/2 ס"מ. קורצים בעזרת כוס עיגולים. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול.

מברישים בחלבון ביצה את קוטר עיגולי הבצק. סוגרים כל עיגול לחצי כסהר. בדרך זו מכינים את כל הבצק. אפשר לעצב את כיסני הבצק על ידי הידוק הבצק בעזרת מזלג או על ידי צביטות קלות סביב הסהרון.

מסדרים את כיסני הבצק בתבנית אפייה ברווחים מברישים בחלבון הביצה ובוזקים מעט גרגרי שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש לחום לחום בינוני 180 מעלות כ-20 דקות ומצננים.

 

  • טיפסקל

אפשר להחליף את מלית הגבינה בכל מלית אחרת כמו: מלית חצילים, צימחונית או מלית בשר.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here