בין העלים מסתתרת מלית

כיסני בריק מטוגנים, ממולאים בביצת עין,הם מאכל קל להכנה שיעשיר לכם את השגרה.והכל מתחיל בעלים הכי דקים ועדינים שראיתם מימיכם

רבים מכירים את עלי הבריק- עלי הבצק הפריכים, הדקיקים, והעדינים האופייניים למטבח הצפון אפריקני.

הללו משמשים להכנת כיסני בריק )בוריקה( מטוגנים, מאכל שממולא בביצת עין מתובלת או במלית תפוחי אדמה פיקנטית.

עלי בריק יכולים לשמש בעיקר סטודנטים או אנשים צעירים שאין להם זמן רב להכין מאכלים ורוצים לגוון. באופן מסורתי, העלים הללו הוכנו על ידי נשים,

אך כיום אפשר לקנות עלים אלה בשווקים שונים ברחבי הארץ. שם הם נמכרים כשהם עטופים בחבילות ניילון המכילות 25-20 עלים בחבילה.

בין העלים מסתתרת מלית
בין העלים מסתתרת הביצה

העלים מופיעים בשני גדלים: קטנים וגדולים, כאשר הגדולים מתאימים למאפים ולמילוי, והעלים הקטנים – לחטיפים

ולמתוקים. עלי הבריק מתוצרת בית הנמכרים בשווקים צמודים זה לזה. יש לשחרר כל עלה בעדינות ובזהירות. אין למשוך את העלים בכוח כי הם נקרעים בקלות.

לצד עלי הבריק שנמכרים בשווקים, אפשר למצוא במרכולים עלים דומים תחת השם ("עלים לסיגרים" ) מרוקאיים. הם נמכרים באריזות אטומות, כשנייר פרגמנט או

ניילון דק מפרידים בין העלים. שלא בדומה לעלי הבריק מתוצרת בית, קשה קצת לעצב איתם את המנה, אך הם יכולים לשמש כתחליף להם.

אפשר לגוון את המנה בעזרת גבינה מלוחה או גבינה צהובה. כיסני בריק
אפשר לגוון את המנה בעזרת גבינה מלוחה או גבינה צהובה. כיסני בריק

  

החומרים ל- 4 מנות

4  עלי בריק

4 ביצים

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

שמן לטיגון

 

גיוון:

על  הביצה הטרייה הנתונה על עלי הבריק בוזקים  מלח ופלפל, מוסיפים בצל ירוק קצוץ מעט פטרוזיליה וכוסברה.

סוגרים ומטגנים. לטעם חריף מודגש אפשר להוסיף מעו פלפל צילי קצוץ.

כיסני בריק
כיסני בריק

אופן ההכנה:

משטחים עלה בריק על צלחת שטוחה, פותחים ביצה למרכז העלה, מתבלים במלח ובפלפל וסוגרים את העלה לחצי (מתקבל חצי עיגול ממולא). מצמידים את הדפנות.

מחממים שמן במחבת בינונית (הכמות כמו לטיגון שניצל). מרימים את העלה הממולא בזהירות כדי שהביצה לא "תברח" החוצה, ומניחים אותו במרכז המחבת.

מטגנים מצד אחד עד לגוון זהוב, והופכים את עלה הבריק לצדו השני. מכינים כך את שאר העלים. מגישים חם.

 

אפשר לגוון את המנה בעזרת גבינה מלוחה או גבינה צהובה. כיסני בריק
אפשר לגוון את המנה בעזרת גבינה מלוחה או גבינה צהובה. כיסני בריק

טיפסקל לגיוון והצלחה 

אם רוצים להעשיר את כיסני הבריק,אפשר להוסיף לביצה מעט גבינה מלוחה או גבינה צהובה, או לחלופין לשלב 1-2 כפות גבינה מלוחה וגבינה צהובה מגוררת.

את הגבינה יש לפזר מעל הביצה עם עשבי תיבול לפי טעמכם לפני הטיגון.

את העלים עוטפים במגבת לחה ושמים בשקית ניילון ששומרת על מרקמם הגמיש ומונעת מהם להתייבש ולהתקשות.

את עלי הבריק העגולים אפשר למלא במלית ולסגור לחצי סהר או לקפל למשולשים קטנים החובקים מלית.

מי שאין ברשותו עלי בריק, יכול להשתמש כתחליף בעלי פילו מלבניים, לחתוך אותם לעיגולים בקוטר של 22 סנטימטר ולהמשיך באופן ההכנה.

עלי הבריק יכולים גם לשמש באפייה כבסיס דל שומן לפשטידות ומאפים, הכנת גלילות ומעטפות כיס מעניינות.

עלי הבריק גמישים, ולכן ניתן לעצב אותם בצורות מעניינות כמו קעריות או כיסנים מסולסלים, שקיות ועוד.

מעצבים את עלה הבצק בצורה הרצויה, מרססים בתרסיס שמן ואופים. משתמשים בעלה המעוצב והאפוי כבסיס להגשת תוספות, סלטים ומנות ראשונות.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

תגובה אחת

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here