מטוגנים או אפויים, במלית חלבית או בשרית

מטוגנים או אפויים, במלית חלבית או בשרית, בניחוח עיראקי או דרום אמריקאי- אין כמו כיסני הבצק כדי להפוך כל התחלה, אמצע או סוף של ארוחה למושלם

הריח הנישא באוויר כשאני רק מתחילה לטגן כיסוני בצק עושה את העבודה, עוד לפני שאני מספרת לבני משפחתי מה הכנתי, הם כבר מתייצבים במטבח ומציצים בסקרנות בקלחת הטיגון או מבעד לדלת התנור.

כשהם בוהים בערגה בכיסונים התופחים לעיניהם בתנור או תופחים ומשתזפים בסיר הטיגון.

אפויים או מטוגנים
אפויים או מטוגנים

לדעתי, אין כמו מאפה בצק מטוגן או אפוי, במיוחד כשהם קטנים כמו כיסונים החובקים בתוכם מלית מעניינת. כמעט בכל מטבח ובכל עדה תמצאו מאפים מעניינים כאלו.

הכיסונים נבדלים האחד מהשני בסוג הבצק שבו משתמשים כמו: בצק שמרים, בצק פריך, בצקי עלים ובצק פילאס או פילו. בהתאם למאפה גם המלית משתנה. פעם היא בשרית, ופעם היא חלבית או צמחונית.

הכיסנים השונים משמשים כסוג של חטיף הפותח את הארוחה או כזה שכיף לאכול בין ארוחות או באירוח קל ולא מחייב.  כמעט כל הכיסונים בדרך כלל מטוגנים אך ניתן בהחלט לאפות אותם ובכך לחסוך בקלוריות.

בעיצובים שונים
בעיצובים שונים
  • טיפסקל לעיצוב וקיפול כיסוני הבצק

גודל הכיסון נקבע בהתאם לקוטר קריצת עיגול הבצק: כוס, קערית קערה בינוני וכו'

קיפול  עיגול הבצק לשניים מאפשר יצירת סהר, אפשר למרוח את שולי הבצק במעט מים או בביצה טרופה. שומר על סגירה טובה של הכיסן.

מניחים מלית במרכז הבצק סוגרים ומהדקים תוך כדי לחיצות קלות סביב הסהר. לחיצה והידוק בעזרת מזלג יוצרת דוגמה וסגירה חזקה.

קיפולים וסגירה
קיפולים וסגירה

צביטות קלות של השוליים יוצרים תלתלים מעוצבים, קיפול וצביטה יוצרים דוגמה מסולסלת . משיכת קצה הבצק וסיבוב כלפי מעלה יוצרים דוגמת מכפלת מסולסלת ומהודקת.

להשלמת המראה- במידה ואופים: הברשה בביצה טרופה ,פיזור גרגרי שומשום בהיר או כהה  או גרגרי קצח.

ממולאים ומטוגנים
ממולאים ומטוגנים
  • טיפסקל לשילוב אתני מוצלח במיוחד:

מצאתי דרך קלה ומהירה להכנת הכיסנים. אני משתמשת בעלי מלאווח מוכנים מהמטבח התימני, ממלאת את עלה הבצק  במלית רצויה כמו מלית  בשרית, חלבית, או צימחונית  ( לאמפנדס, בוריקיטס, סמבוסק).

מלאווח ממולא
מלאווח ממולא

מקפלת לשניים, חורצת לאורך הכיסן בסכין חריץ אחד או שניים מברישה אותו בביצה טרופה ואופה. מתקבל כיסן גדול ונאה.

אפשר להכין כיסנים קטנים יותר בעזרת כוס קורצים  מכל עיגול בצק  2-3 עיגולי בצק, ממלאים במלית מברישים בביצה טרופה ואופים עד לקבלת גוון חום זהבהב.

כיסן מלאווח אפוי
כיסן מלאווח אפוי

 

י 

 

 

אמפנאדס
אמפנאדס

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

    • ברוריה זו כתבה על כיסונים ולאורך כל הכתבה יש קישורים לכל מיני מתכונים לכיסוני בצק כמו: מלאוווח, סמבוסק, אמפנדס ועוד . עברי על הכתבה ולחצי על הקישור ( המילים הרלוונטים מחליפים גוון לכחול)

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here