בכיס הקטן שלכם

אין כמו טעמו של מאפה, הנימוח בפה כבר בנגיסה הראשונה וחושף מלית עשירה מעניינת. כדי להגיע לתוצאות טובות ולמאפה מושלם, חייבים להשתמש בבצק באיכות טובה וכמובן לדעת כיצד לעבוד עמו.

לכל בצק טכניקת הכנה שונה, והיא בדרך כלל לוקחת זמן. כדי לקצר תהליכים תמצאו במקפיאים של מרכולים שלל סוגי בצק שנועדו להקל עלינו את עבודת הכנת המאפים.

שולפים את הבצק מהמקפיא, מכינים מלית מעניינת, מעצבים אותו לפי רצוננו ואופים. בתוך זמן קצר מתפשט בחלל הבית ניחוח נפלא ומזמין ומקבלים מאפים ממולאים פריכים ומפנקים.

הבצקים הבולטים הם בצק עלים, פילאס, פילו, פריך ובצק להכנת סיגרים, ג’חנון ומלאווח. לכל בצק מגוון אפשרויות הכנה. חיפשתי את הבצק שיהפוך למנה נפלאה בלי הרבה עבודה ושיתאים לאלו שאין להם ניסיון רב במטבח.

הבצק להכנת המלאווח התגלה כפתרון נפלא, והוא מאפשר הכנת ארוחה מפתיעה וקלילה, שעשויה להתאים לסטודנטים החוזרים בימים אלו לספסל הלימודים. טוסטר אובן הוא תנאי הכרחי להכנת המאפה.

אין לכם זמן או מספיק ניסיון במטבח כדי להכין מאפה מורכב? דכך תכינו ארוחת כיסנים מפתיעה וקלילה בעזרת לא פחות מאשר בצק מלאווח

.

כיסן מלאווח ממולא בשר
כיסן מלאווח ממולא בשר

שולפים מהמקפיא, מכינים מלית מעניינת, מעצבים את הבצק לפי רצוננו, ואופים. תוך כמה זמן מתפשט בכל חלל הבית ניחוח נפלא ומזמין ומקבלים מאפים ממולאים פריכים ומפנקים.

הבצקים הבולטים הם כמובן בצק עלים, הפילאס, הפילו, הפריך ובצק להכנת סיגרים, הגחנון והמלאווח. לכל בצק מבחר מגוון של אפשרויות הכנה למטעמים שונים.

חיפשתי את אותו בצק שיהפוך למנה נפלאה בלי הרבה עבודה ושיתאים לצעירים שאין להם הרבה ניסיון במטבח ואם יש המתכון כאן יהווה עבורם גיוון מעניין.

בעזרת הבצק להכנת המלאווח, מצאתי פתרון נפלא, המאפשר ארוחה מפתיעה בתוך כיס בצק. ארוחה קלילה בהחלט לסטודנטים שחוזרים בימים אלו לספסל הלימודים. אני יוצאת מנקודת הנחה שבדירת הסטודנט יש טוסטר אובן לו נזדקק להכנת המאפה.

אופים בתנור חם
אופים בתנור חם

החומרים: ל- 6-8 כיסונים

1 חבילת מלאווח

למלית:

4 כפות שמן

2 בצלים גדולים, קצוצים דק

400 גרם בשר בקר (צוואר), טחון דק

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל, לפי הטעם

1/4 כפית קינמון

2 כפות צימוקים בהירים

1 ביצה

1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה או כוסברה

להברשה:

1 ביצה, טרופה עם 1/2 כפית שמן

לבזיקה:

1/2 כוס גרגרי שומשום

1 כף גרגרי קצח

אופן ההכנה:

מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר, מפוררים ומטגנים עד שהוא משנה צבע לאפרפר. מכסים את המחבת ומבשלים 7-6 דקות על להבה בינונית, לספיגת הנוזלים.

מוסיפים מלח, פלפל וקינמון ומטגנים 2-1 דקות. מסירים מאש, מוסיפים צימוקים ביצה ופטרוזיליה ומערבבים. מצננים את המלית.

מניחים עלה מלאווח על משטח עבודה מניחים במרכז 2- 3 כפות מהמלית וסוגרים ככיסון , בדרך זו מכינים עוד אחד שניים בהתאם לגודל תבנית הטוסטר אובן ומניחים בתבנית.

מברישים את הכיסנים בביצה טרופה ויוצרים 3-2 חריצים בסכין חדה לאורך הכיסן. מפזרים שומשום וקצח.

אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות צ' כ- 10 דקות ברגע שהכיסונים תפחו מנמיכים את החום ל- 200 מעלות צ' וממשיכים לאפות עוד כ-25 דקות.

 

טיפסקל

עלי המלאווח נטולי טעם מוגדר מה שמאפשר הכנת הכיסנים בטעמים שונים עם מלית מלוחה,.מתוקה, צימחונית ובשרית כל אחד יכול לבחור את המלית הרצויה לו.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here