כיסונים קטנים הם מעין הפתעה קטנה. הם בדרך כלל עשויים מבצק פריך מלוח עדין או מבצק פילאס, בצק עלים, ופילו. תמצאו להם שמות שונים בהתאם לעדה ולמטבח בו הם מוגשים. יש שקוראים להם פסטליקוס.

ויש משפחות שקוראים להם בוריקיטס,  ניתן למצוא את הבורקיטס במלית גבינה או כמו כאן במלית בשרית.

העיקרון פשוט כיסן בצק החובק בתוכו מלית בשר עסיסית מתובלת היטב ומשובצת בצנוברים או אגוזים וצימוקים.

לפניכם אחת הגירסאות.

כיסנים במלית בשר / פסטליקוס/ בורקיטס

החומרים: לכ- 20-22 כיסונים

למלית:

4 כפות  שמן

2 בצלים גדולים, קצוצים דק

400 גרם בשר בקר (צוואר), טחון דק

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל, לפי הטעם

1/4 כפית קינמון

100 גרם צנוברים או אגוזי מך קצוצים

2 כפות צימוקים בהירים

1 ביצה

1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה

1 חבילה (400 גרם) בצק עלים קנוי

להברשה:

1 ביצה, טרופה עם 1/2 כפית שמן

לבזיקה:

1/2 כוס גרגרי שומשום

1 כף גרגרי קצח

 

אופן ההכנה: 

מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר, מפוררים ומטגנים עד שהוא משנה צבע לאפרפר.

מכסים את המחבת ומבשלים 7-6 דקות על להבה בינונית, לספיגת הנוזלים.

מוסיפים מלח, פלפל וקינמון ומטגנים 2-1 דקות. מסירים מאש, מוסיפים צנוברים, צימוקים  ביצה ופטרוזיליה ומערבבים.

משתמשים בתבנית שקעים. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה דק ומלבני. מחלקים את הבצק לרבועים של 11+11 ס"מ .

מניחים כל ריבוע בתוך השקעים של תבנית שקעים משומנת היטב. נוטלים מהמלית המוכנה 1-2 כפות ומניחים במרכז השקעים עם הבצק.

נוטלים שני קצוות מנוגדים מהבצק הנתון בתוך השקעים בתבנית  וצובטים לסגירה מעל למלית. נוטלים את שני הקצוות הנותרים וסוגרים מעל לסגירת הבצק הראשונה. מתקבל כיסן בצק סגור היטב.

בדרך זו מכינים את יתר הכיסנים, ומברישים אותם בביצה טרופה. בוזקים מעל גרגרי שומשום וקצח.

אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות צ' כ- 10 דקות ברגע שהכיסונים תפחו מנמיכים את החום ל- 200 מעלות צ' וממשיכים לאפות עוד כ-30 דקות.

 

סגנון וצילום: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here