

אל התוכנית "עוד מעט שבת" עם ליאת רגב בה אני משתתפת ,בימי שישי. מגיעות פניות, בקשות, ושאלות שונות. אחת הפונות הייתה הגברת מרים טורקינץ . מרים ילידת אוקרינה, המשמשת כמורה לגיור ומרצה.
מרים התארחה אצלנו באולפן וסיפרה על ספר בישול עתיק שהתגלגל לידיה ומתוכו הכינה לתוכנית שני מתכונים. בנוסף הביאה לתוכנית מרים כיסוני פירושקי שאת המתכון להכנתם לקחה מספר בשפה הרוסית. והכינה את הכיסונים במלית גבינה ובמלית בצל.
מתכון לקוח: מרם, ט. אלף -בת של המטבח היהודי, ירושלים 1986, עמ' 47 ( בשפה הרוסית)
צילום המנה נעשה על ידי מרים בביתה.
החומרים: לכ-30 יחידות
לבצק:
½ קילו קמח מנופה
½ כף שמרים
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית גדושה סוכר
1 ביצה
1 כוס + כף מים חמימים
¼ כוס שמן
למלית:
1 קילו תפוח אדמה מבושל
3 בצלים קצוצים ומטוגנים עד לקבלת גוון זהוב
מלח ופלפל לפי הטעם
להברשה:
ביצה טרופה


אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח, והשמרים בקערה. בקערה נפרדת מערבבים מלח, סוכר, ביצה, שמן ומים.
מוסיפים בהדרגה את הנוזלים אל הקמח תוך כדי לישה עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה.
מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק של בצק לעלה דק בצורת עיגול, שמים את המילוי בשוליים של העיגול, מגלגלים כגלילה.
חותכים לפרוסות בעובי 1/2 1 ס"מ מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה . בדרך זו מכינים את כל הבצק מכסים ומתפיחים שוב כחצי שעה. מברישים בביצה טרופה ואופים.
שיטה נוספת למילוי הבצק : אחרי רידוד הבצק קורצים עיגולים מניחים כפית מהמלית במרכז עיגול וסוגרים את הקצוות ככדור.
מסדרים אותן ברווחים על תבנית האפייה כשסגירת כדור הבצק כלפי התבנית, בדרך זו מכינים את כל הכיסנים. מברישים בביצה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ- 25 דקות.


הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק