טיפסקל לשילוב אתני מוצלח במיוחד:

מצאתי דרך קלה ומהירה להכנת הכיסנים. אני משתמשת בעלי מלאווח מוכנים מהמטבח התימני, ממלאת את עלה הבצק במלית רצויה כמו מלית בשרית, חלבית, או צימחונית ( לאמפנדס, בוריקיטס, סמבוסק).

כיסוני בצק מלאווח

 

מלאווח ממולא
מלאווח ממולא

 

 

מקפלת לשניים, חורצת לאורך הכיסן בסכין חריץ אחד או שניים מברישה אותו בביצה טרופה ואופה. מתקבל כיסן גדול ונאה. אפשר להכין כיסנים קטנים יותר בעזרת כוס קורצים מכל עיגול בצק 3-2 עיגולי בצק, ממלאים במלית מברישים בביצה טרופה ואופים עד לקבלת גוון חום זהבהב.

 

 

כיסן מלאווח אפוי
כיסן מלאווח אפוי

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here