

כיסוני הפנזרוטי הם מאכל רחוב שמקורו בנאפולי. נוהגים למלא אותם בשלל מליות של גבינות, גבינות בשילוב עגבניות ואפונה אפילו במלית מתוקה ועוד. אפשר להכין מראש את הבצק ולהניח לו לתפוח במקרר. בנוסף אפשר להכין את הכיסונים מראש ממולאים לשמור במקרר סמוך להגשה מטגנים ומגישים חם.
כיסונים ממולאים /פנזרוטי
לבצק:
1/2 ק"ג קמח מנופה
4 ביצים
25 גרם מלח
25 גרם סוכר
75 גרם חמאה
100 גרם פירה תפוחי אדמה
20 גרם שמרים יבשים
מלית מוצרלה ועגבניות:
250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
20 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
חצי כוס רוטב עגבניות בסיסי
2 חלמוני ביצה
מעט בזיליקום קצוצים
מלית גבינת עיזים ופלפלים
גליל גבינת עזים
100 גרם פלפלים קלויים וקלופים – קצוצים
20 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
2 חלמוני ביצה
מעט עלי אורגנו קצוצים


מלית מסקרפונה ונוטלה
1 גביע מסקרפונה
3 כפות גדושות של ממרח נוטלה


מלית תפוחים ריקוטה ודבש
גביע ריקוטה פרסקה
כוס קוביות תפוחים מבושלים בסוכר (ניתן לקנות מוכן)
2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפות צימוקים
כף דבש


להגשה וקישוט:
במידה ומכינים את הפנזרטי במלית מתוקה בוזקים על הכיסונים אבקת סוכר
1 כוס אבקת סוכר -לבזיקה
מערבבים את כל החומרים ולשים היטב, נותנים לבצק אחיד וחלק. מתפיחים כ- 3 שעות, כך שהבצק מכפיל את נפחו פי 3 בערך. אפשר להתפיח את הבצק במקרר למשך הלילה.
במקביל מערבבים את חומרי המלית כל אחד בקערית נפרדת. מרדדים את הבצק לבצק דק בעובי של כחצי ס"מ. מחלקים את יריעת הבצק לשניים
במחצית הבצק מסמנים עיגולים, בעזרת כוס בינונית או קטנה. מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מאחת המליות שנבחרה.
מכסים בשכבה נוספת של בצק קורצים את העיגולים ומהדקים היטב.
המתכון באדיבות מנה שטרום ומחלבות גד, צילום יחצ'
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק