לבקשת הגולשים קבלו גם את הגרסה התוניסאית של הבולו העושה שימוש באבקת אפייה ולא בשמרים, מה שמאפשר לשמור את הכיכרות זמן ממושך יותר.

בגרסה זו משלבים כיכר הבולו משלבים שקדים, צימוקים לגרגרי שומר והתוצאה נפלאה בטעמה ובניחוחה. נוהגים את הכיכר לצד ריבת חבושים המוגשת בראש השנה, ובעיקר במוצאי יום כיפור.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

 

החומרים: ל-8-6 כיכרות בינוניות בגודל 15-20 ס"מ כל אחת

1 כוס שמן

6 ביצים

1/2 1 כוסות סוכר

1/2 כוס צימוקים בהירים

3/4 כוס שקדים, קצוצים גס

1/2 כוס זרעי שומשום

קליפה מגוררת מ-3 תפוזים

3 שקיות סוכר וניל

3 שקיות אבקת אפייה

1 כף זרעוני שומר (אניס)

1 כוס מיץ תפוזים

1 ק"ג קמח, מנופה

 

ישר מהתנור

אופן ההכנה: 

בקערה רחבה בוחשים את כל החומרים מלבד הקמח.

מוסיפים בהדרגה את הקמח אל הקערה תוך כדי בחישה ולישה, עד שמתקבל בצק אחיד.

הבצק יהיה דביק במקצת.

משמנים את כפות הידיים ומחלקים את הבצק למספר הכיכרות הרצוי. מעצבים כיכרות, מסדרים על תבניות אפייה משומנות ברווחים ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 צ') כ-40-45 דקות, או עד שהכיכרות משחימות יפה.

 

  • טיפסקל

לקבלת בּוּלוּ הפתעה:

כאשר הכנתי את הבולו למשפחתי, גיוונתי וניסיתי גרסאות שונות שהניבו מבחר סוגים מעניינים. אחד האהובים על משפחתי ועל מכרי הוא המועשר ב- 3/4 כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים.

במטבחי התפתחה גם גרסת "בולו לילדים" על פי המתכון התוניסאי: מחלקים את הבצק ללחמניות מוארכות קטנות, ודוחסים לתוך הבצק 1-2 כפות שוקולד למריחה או 1-2 קוביות שוקולד מריר.  מתקבלות לחמניות בולו ממולאות בשוקולד שנחטפות על ידי הזאטוטים.

 

בולו ללא גלוטן

טיפסקל בולו ללא גלוטן וסוכר

אתם יכולים להשתמש בקמחים ללא גלוטן המחליפים את הקמח אחד לאחד ולהגדיל ב30% את הנוזלים, את הסוכר החליפו בתחליף סוכר באותו היחס או בטיפות סירופ אגבה.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

24 תגובות

    • הי רעות
      אין בעייה בכלל
      את יכולה להכין אותם ככירות בולו קטנטנות . התוצאה מפתיעה ומיוחדת

    • תהילה , אפשר לנסות אך אני חושבת שזה יצא קצת כבד מידי אולי חצי חצי
      לא ניסתי :)

  1. תודה רבה
    כל כך נעים לעקוב אחרייך
    תמיד הכל מותאם לעונה לחגים ובכלל
    שנה טובה
    שאלה – האם יש דרך לנטרל ריח של ביצים מה להוסיף בבלילה אולי ברנדי ?
    תודה

    • הי טובה
      שנה טובה
      אין בבולו ריח של ביצים בכלל . אל תשכחי שיש שומר בבולו והוא מנטרל הכול
      חתימה טובה

        • הי עליזה
          לשאלתך- כן
          בהתחלה מכסים ואחר כך לקבלת הגוון העינבר פותחים אבל יש להשגיח
          לא לצמצם מידי את הנוזלים. בהצלחה

  2. שלום רב,
    האם ניתן להמיר חלק מהקמח בקמח דוחן?
    במידה וכן באיזו כמות והאם יש צורך בשינוי נוסף (הוספת נוזלים).
    תודה.

    • הי מור
      מעולם לא הכנתי בולו עם קמח דוחן כך שאין לי עבורך תשובה מדויקת
      את צריכה לנסות את זה אצלך במטבח. מה שכן אני ממליצה לך להכין את הבולו עם הקמח דוחן בדיוק כמו המתכון כאן ובדקי האם יש שינוי במרקם ועליך להוסיף נוזלים על מנת לקבל את המרקם הנדרש.
      בהצלחה. אשמח אם תעדכני אותי בעניין איך יצא :)

      • חזרתי לעדכן…
        הכנתי מחצית מהכמות במתכון והשתמשתי ב-400 גרם קמח לבן ו-100 גרם קמח דוחן.
        הוספתי עוד מעט נוזלים, יצא טעים מאוד.

        • הי מור
          שילבת בין קמח לדוחן אני חייבת לנסות.
          אגב גם עם קמח כוסמין מתקבלים יופי של בולו.

    • הי הדס
      לגבי שאלתך
      יש שני סוגים גרגרי שומר מיובשים המשמשים כתבלין
      יאנסון – גרגרים קטנים וכהים לפעמים רואים כאליו חוטים קטנים מחוברים לגרגרים
      ואניס – גרגרים מעט יותר גדולים בצבע ירוק
      להכנת הבולו את צריכה להשתמש עם גרגרי אניס
      ניתן לקנות בחנויות לממכר תבלינים למשל בלוינסקי, הכרמל, ועוד
      בברכה
      פסקל

    • הי מירב
      את יכולה בהחלט להשתמש אולי זה קצת יצבע את העוגייה אבל הטעם נפלא השתמשי בחצי כפית ובדקי שזה אינו דומיננטי מידי
      שנה טובה וחתימה טובה
      פסקל

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here