לבקשת הגולשים קבלו גם את הגרסה התוניסאית של הבולו העושה שימוש באבקת אפייה ולא בשמרים, מה שמאפשר לשמור את הכיכרות זמן ממושך יותר.

בגרסה זו משלבים כיכר הבולו משלבים שקדים, צימוקים לגרגרי שומר והתוצאה נפלאה בטעמה ובניחוחה. נוהגים את הכיכר לצד ריבת חבושים המוגשת בראש השנה, ובעיקר במוצאי יום כיפור.

החומרים: ל-8-6 כיכרות בינוניות בגודל 15-20 ס"מ כל אחת

1 כוס שמן

6 ביצים

1/2 1 כוסות סוכר

1/2 כוס צימוקים בהירים

3/4 כוס שקדים, קצוצים גס

1/2 כוס זרעי שומשום

קליפה מגוררת מ-3 תפוזים

3 שקיות סוכר וניל

3 שקיות אבקת אפייה

1 כף זרעוני שומר (אניס)

1 כוס מיץ תפוזים

1 ק"ג קמח, מנופה

 

ישר מהתנור

אופן ההכנה: 

בקערה רחבה בוחשים את כל החומרים מלבד הקמח.

מוסיפים בהדרגה את הקמח אל הקערה תוך כדי בחישה ולישה, עד שמתקבל בצק אחיד.

הבצק יהיה דביק במקצת.

משמנים את כפות הידיים ומחלקים את הבצק למספר הכיכרות הרצוי. מעצבים כיכרות, מסדרים על תבניות אפייה משומנות ברווחים ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 צ') כ-40-45 דקות, או עד שהכיכרות משחימות יפה.

 

  • טיפסקל

לקבלת בּוּלוּ הפתעה:

כאשר הכנתי את הבולו למשפחתי, גיוונתי וניסיתי גרסאות שונות שהניבו מבחר סוגים מעניינים. אחד האהובים על משפחתי ועל מכרי הוא המועשר ב- 3/4 כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים.

במטבחי התפתחה גם גרסת "בולו לילדים" על פי המתכון התוניסאי: מחלקים את הבצק ללחמניות מוארכות קטנות, ודוחסים לתוך הבצק 1-2 כפות שוקולד למריחה או 1-2 קוביות שוקולד מריר.  מתקבלות לחמניות בולו ממולאות בשוקולד שנחטפות על ידי הזאטוטים.

 

בולו ללא גלוטן

טיפסקל בולו ללא גלוטן וסוכר

אתם יכולים להשתמש בקמחים ללא גלוטן המחליפים את הקמח אחד לאחד ולהגדיל ב30% את הנוזלים, את הסוכר החליפו בתחליף סוכר באותו היחס או בטיפות סירופ אגבה.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

6 תגובות

    • הי רעות
      אין בעייה בכלל
      את יכולה להכין אותם ככירות בולו קטנטנות . התוצאה מפתיעה ומיוחדת

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here