מלא קישואים טריים וזעירים, כולם כמעט באותו גודל. נראה היה שנבחרו בשוק אחד-אחד. ישבה סבתא אסתר ובידה

מכשיר ה"מַאְוַרֶה" (קישואן).היא רוקנהבעזרת המכשיר את תוכן הקישואים להכנת הכּוּסא מחשי.

החומרים: ל-10 יחידות

1 ק"ג ( 10 יחי') קישואים קטנים בגודל אחיד

½ 1 כפות שמן קנולה לטיגון

למלית (חשו):

1/3 כוס אורז פרסי

2/3 כוס מים

100 גרם נטו בצל לבן יבש

1 שן שום

1 כף+כפית שמן קנולה

250 גרם בשר עגל טרי טחון

½ כפית מלח או לפי הטעם

¼ כפית קינמון

1/8 כפית פלפל אנגלי

 

הכנת הקישואים למילוי
הכנת הקישואים למילוי

לרוטב:

1 שן שום

½ מיכל (50 גרם) רסק עגבניות

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

½ 1 כפות שמן קנולה

2 כוסות מים רותחים

½ כפית מלח

2 כפות סוכר

¼ כפית נענע יבשה

¼ כפית אבקת מרק עוף

וגם: סיר ממולאים בקוטר 24 ס"מ או מחבת, כלי הגשה חסין אש.

 

ממלאים את הקישואים
ממלאים את הקישואים

אופן ההכנה:

הכנת הקישואים למילוי: קוטמים את הפטוטרת המחוספסת, מרוקנים את הקישואים מתוכנם ויוצרים מחילה בעזרת תפוחן/קישואן.

נזהרים לא לחורר את הקליפה ולהשאיר את הצד הנגדי סגור. מגרדים מעט את קליפת הקישוא בסכין משונן, שוטפים, מנערים ומייבשים בנייר סופג.

הכנת המלית: מבשלים את האורז עם 2/3 כוס מים רותחים חצי בישול כ-10 דקות. מסננים, מצננים, מוסיפים כפית שמן ומערבבים.

קוצצים את הבצל והשום דק בנפרד. מטגנים את הבצל במחבת עם כף שמן על להבה בינונית וכשמזהיב מכבים את הלהבה ובעודו חם בוחשים לתוכו את השום. מצננים.

מערבבים את האורז בקערה עם בשר טחון, הבצל והשום עם שמן הטיגון, מלח, קינמון, ופלפל אנגלי. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

מילוי וטיגון: ממלאים את הקישואים ¾ גובהם. מטגנים את הקישואים הממולאים במחבת עם ½ 1 כפות שמן על להבה בינונית טיגון מהיר מכל הצדדים, תוך ניעור המחבת מדי פעם.

מסדרים את הקישואים בסיר בשכיבה. לא מצופפים אותם יתר על המידה, כדי לאפשר התנפחות אפשרית במהלך הבישול.

הכנת הרוטב ובישול: מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב.יוצקים את הרוטב על הממולאים, מוסיפים מים רותחים לכיסוי ומביאים לרתיחה על להבה על להבה בינונית.

מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים ללא מכסה כ-30 דקות. הופכים את הקישואים בזהירות בעזרות תרווד ומבשלים עוד 30 דקות עד שהרוטב מסמיך ומתקבל מרקם של סירופ, שנספג כמעט כולו. במהלך הבישול מוסיפים מעט מים רותחים לפי הצורך. מצננים.

מעבירים ומסדרים את הקישואים בעזרת התרווד עם הרוטב בכלי חימום והגשה חסין אש, כאשר הצד שהיה למעלה בסיר נמצא כעת למטה.

קישואים ממולאים מוכנים לבישול
קישואים ממולאים מוכנים לבישול

 

המתכון מתוך הספר "משולחנה של אסתר המלכה " טובה גינדי צילום: סטודיו סליס

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

  1. מרתק, תודה רבה. השקעתי הלילה אורז במים, נכין היום את הקוסא מחשי. מה מטרת החריצה החיצונית של הקישואים?

    • הי שלומית
      המטרה היא למנוע התפקעות הירק בשעת הבישול אז אנו יוצרים חריץ
      לזרימה שווה של הרוטב בלי לחץ ( דיפוזיה )
      פסקל

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here