

כדורי תמרים אלו הם פצצת אנרגיה מתוקה. אני נמנית על אותם אנשים אשר חייבים לאכול משהו מתוק כאשר הם לוגמים כוס קפה כמו כדורי תמרים. כשביקשתי המלצות על תזונה נכונה, התבקשתי לוותר על העוגות והעוגיות עם המשקה החם ולהסתפק בתמר מג'הול, אשר יעשה את העבודה ללא ייסורי מצפון וקלוריות מיותרות.
לתמרים יש מקום חשוב במטבח. כמעט בכל מנה שתכינו אפשר יהיה לשלב אותם. בין אם במנות בשריות, בשילוב עם בשר בקר או עוף או כתוספת לחמין שצובעת את הסיר כולו בצבע ענברי מזמין ויפה. הם משתלבים נהדר בתוספות צמחוניות וכמובן בעוגות בעוגיות, עם מילוי של ממרח תמרים רך ועשיר או עם אגוזים קצוצים או חתוכים שמונחים בתוך העוגה, ואל לנו לשכוח את החרוסת על שלל גווניה, שם התמרים הם מרכיב חשוב.
רצוי להחזיק במקפיא הפתעה מתוקה, וזו בדיוק התשובה. קבלו מתכון להכנת כדורי תמרים עוגיות ממולאות תמרים/ בעאבע בתמר או כדורי אנרגיה מתוקה. מכינים מראש ושומרים במקפיא רצוי להוציא אותם כמה דקות לפני ההגשה. בדרך זו אפשר להחזיק בבית ממתק מפנק ומיוחד, גם למקרים של אורחי פתע.
החומרים ל –כ-40 יחידות
500 גרם תמרים, מגולענים ומעוכים
3 כפות דבש
1/2 כוס סוכר
2 כפות מים או מיץ
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית זנגביל (ג'ינג'ר), טחון
1/4 כפית ציפורן, טחונה
1 כפית קינמון, טחון
1 כוס שומשום קלוי
1/2 כוס אגוזי מלך שלמים, קלויים
לציפוי:
שמן למריחה
1/2 -3/4 כוס שומשום קלוי
אופן ההכנה:
שמים בסיר את התמרים המעוכים ומחממים על אש נמוכה. מוסיפים תוך בחישה את הדבש, הסוכר והמים, מיץ הלימון הזנגביל, הציפורן והקינמון.
מוסיפים את השומשום והאגוזים ומערבבים. ממשיכים לבשל תוך בחישה כ- 5 דקות.
מניחים את השומשום בצלחת. נוטלים מעט מעיסת התמרים ויוצרים כדורים קטנים בקוטר 2-3 ס"מ. מגלגלים בשומשום ושומרים במקפיא.
סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין
* For the English recipe scroll down *
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
This is a great recipe to prepare ahead of time and freeze. Just take them out a few
minutes before serving. This way, you’ll always have a fun, special treat at the ready
Ingredients
- 500 gr. dates, pitted and crushed
- 3 Tbsp. honey
- ½ cup sugar
- 2 Tbsp. water or juice
- Juice from ½ a lemon
- ½ tsp. ginger, ground
- ¼ tsp. cloves, ground
- 1 tsp. cinnamon, ground
- 1 cup sesame seeds, roasted
- ½ cup whole walnuts, roasted
- Icing:
- Oil
- ½ to ¾ cup sesame seeds, roasted
Instructions
- Put the dates in a pot and heat over a low
- flame. While stirring, add the honey, sugar, water,
- lemon juice, ginger, cloves and cinnamon.
- Add the sesame and walnuts and mix. Stir while
- cooking for five more minutes.
- Pour the sesame seeds on a plate. Form 2- to
- 3-cm. diameter balls from date mixture and roll
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק