מי לא מכיר, מי לא טעם כדור שוקולד בילדותו. זהו אחד המתכונים הכי פשוטים והכי אהובים על הילדים. נפלא ורצוי להכין את כדורי השוקולד יחד עם הילדים, לכן הסבר ההכנה הוא בהתאם.

חומרים: ל-25- 30 כדורים.

5 כוסות פירורי ביסקוויטים

1 כוס סוכר

1/2  כוס אבקת קקאו לא מתוקה

1/2 כוס חלב

1/4 כוס יין אדום מתוק

1 כף תמצית וניל (שנף)

1 כפית רום

1 כף ברנדי

1 חבילה חמאה





לציפוי הכדורים:

3/4 כוס סוכריות צבעוניות

3/4 כוס אבקת קקאו

3/4 פתיתי קוקוס

עטרות נייר (מנג'טים)

יוצרים כדורים ומגלגלים בציפויים שונים

 

אופן ההכנה:

לפירורי ביסקוויטים: לוקחים כל סוג ביסקוויט שיש בבית (או שאריות ביסקוויטים שונים). אם קונים, בוחרים בסוג הפשוט והזול ביותר.

פורסים מגבת נקייה ורחבה ומניחים כמות מהביסקוויטים על מחצית מהמגבת. מכסים את הביסקוויטים במחצית המגבת שנותרה ובעזרת מערוך מרדדים תוך לחיצות קלות עד שכל הביסקוויטים מרוסקים.





שמים בסיר גדול את הסוכר והקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב, היין, הרום והברנדי ומערבבים היטב. מניחים על להבה בינונית ומערבבים עד שהסכור נמס. מורידים מהאש.

מוסיפים אל התערובת את החמאה ומערבבים עד שהתערובת חלקה ואחידה.

שמים בקערה את פירורי הביסקוויטים ויוצקים עליהם את קרם השוקולד החם תוך ערבוב. מתקבלת תערובת שניתן לעצב אותה בידיים כמו חימר. אם התערובת דלילה מידי אפשר להוסיף עד כוס ורבע – כוס וחצי פירורים.

יוצרים כדורים מהתערובת המוכנה בקוטר 3 ס"מ, מגלגלים בפתיתי קוקוס או בסוכריות צבעוניות או באבקת קקאו, מניחים אותם בעטרות נייר קטנות, ושומרים במקרר.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here