

כאשר מכינים כדורי שוקולד קטנים ומטריפים מרגישים את סוף החופש הגדול וכבר מתחילים להתארגן עם הילדים לקראת החזרה לבית הספר, נערכים בהתאם וקונים ציוד ומכשירי כתיבה וכמובן תלבושת אחידה וחושבים על הכריכים שצריך להכין ולפנק את הילדים העיקר שיוכלו משהו… בואו נכין יחד כדורי שוקולד קטנים ומטריפים
ממש רגע לפני תחילת הלימודים בואו ניכנס למטבח יחד עם הילדים לאחר צהרים מפנק של הכנת כדורי שוקולד קטנים ומטריפים כמו שרק ילדים אוהבים והורים מפנקים יודעים להכין.
זו דרך נפלאה להיפטר משאירות עוגיות, עוגות בפלים, ושאר מתוקים.
אינני מכירה אפילו ילד אחד או מבוגר שיכול לעמוד בפני כדורי שוקולד קטנים ומטריפים. בפני הכדורים הצבעונים והשוקולדים הללו.
הם עגולים, קטנים ומוכנים מביסקוויטים ו/או שאריות של עוגיות ועוגות.
העיקרון המוביל: מרסקים הכול יחד, מוסיפים עיסת שוקולד ואז מתרחש הפלא. השילוב בין הפרורים לשוקולד מניב עיסת כהה, אותה מגלגלים לכדורים קטנים, ומלפפים בפתיתי קוקוס, אבקת קקאו,
סוכריות צבעוניות ואפילו בפירורי אגוזים – מה שמניב שפע רב של גוונים וצבעים ההופכים את הכדורים הללו, מושכים לעין וכל נגיסה הפתעה.
במקור כדורים אלו נועדו לילדים ,לכן לא הוסיפו להם תוספות משונות ומורכבות, אולם מזמן הפכו הכדורים לנחלת הכלל, כולל הבוגרים.
מתוך כך אנו יכולים למצוא שפע של גרסאות וסגנונות להכנתם. השילוב בין התוספות והפינוקים השונים יוצרים מגוון רחב של טעמים שונים ומעניינים לכדורים הבסיסיים.
- טיפסקל לכדורים ברגעים ספורים:
רוצים כדורים ב-5 דקות, בלי בישולים או המסות? במקום להמיס את השוקולד, או לבש קקאו, סוכר וחמאה השתמשו מעדני שוקולד וגבינה שמנה, ערבבו ביסקוויטים והרי לכם מסה מושלמת, עשירה בחלב ומהירה.
הבסיס לכדורי שוקולד
ביסקוויטים
אבקת קקאו
חמאה
נותני טעמים
תוספות מפנקות:
אגוזים
שוקולד מריר
אבקת שוקולית
שמנת מתוקה
צימוקים
עוגות או עוגיות ישנות
תוספות לציפוי:
פתיתי קוקוס
אגוזים טחונים
סוכריות צבעוניות
אבקת קקאו
שביבי שוקולד
שביבי שוקולד לבן
- טיפסקל
רוצים לשדרג את כדורי שוקולד?
רצוי תמיד לשדרג כל מתכון בסיסי של כדורי שוקולד עם תוספות מעניינות כולל פירות מיובשים, דגני בוקר, רסק תמרים ושביבי שוקולד.
אפשר לטבול את כדורי השוקולד בציפוי שוקולד נהדר ואחר כך רק ללפף בתערובות הליפוף המומלצות.
אפשר להכין את הכדורים רק על בסיס שוקולד מריר ולבן מומסים וללא תוספת של סוכר כלל ולהסתפק בטעם המתוק של הביסקוויטים ואו העוגות ועוגיות המפוררת.
כאשר מכינים את הכדורים לבוגרים אפשר להוסיף אגוזים שונים גרוסים ולא טחונים, תוספות תיבול כמו ליקרים וברנדי.
בדרך כלל משתמשים בעטרות נייר בהירות אך בתקופה האחרונה אני מוצאת בחנויות המתמחות שפע של סוגי מנג'טים – עטרות נייר צבעוניות ומשעשעות אפילו בגווני כסף וזהב דבר המאפשר להגיש כדורי שוקולד מושקעים גם בעטרות נייר מדהימות.
כדורי קוקוס
כדורים מהירים ונאים הדורשים מינימום של מוצרים וזמן. בשעת ההכנה מתקבלת עיסה דלילה מעט, אולם לאחר הקירור היא מתקשה
1 שפורפרת (175 גרם) חלב מרוכז ממותק
100 גרם פתיתי קוקוס
100 גרם שקדים מולבנים או אגוזים טחונים
1 כף ליקר פינה קולדה(ליקר קוקוס)
לעיטור:
1/2 1-1 כוסות פתיתי שוקולד או פתיתי קוקוס
עטרות נייר- מנגיטים מס' 2
מערבבים בקערה את החלב המרוכז, הקוקוס והשקדים לעיסה דלילה. מקררים כשעה.
נוטלים מעט מהעיסה שהתקשתה, וצרים בכפות הידיים כדורים בקוטר 3 ס"מ. מגלגלים את הכדורים בקוקוס או השוקולד (אפשר לגוון בשני הסוגים). מניחים בעטרות נייר ושומרים במקרר.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק