הכדור בידיים שלכם
את פתיחת החופש הגדול כדאי לחגוג בהכנה משותפת של כדורי שוקולדכדורי שוקולד צבעוניים ומעוטרים עם הילדים. לא תמצאו אפילו אחד שיעמוד בפניהם

 

כדורי שוקולד מעוטרים

 

רגע לפני היציאה לחופש הגדול, זה הזמן להכין כדורי שוקולד עם הילדים. בדרך כלל הכנת כדורי השוקולד היא דרך נהדרת להיפטר משאריות עוגיות, עוגות, ופלים, ביסקוויטים ושאר מתוקים. מוסיפים שוקולד, מכסים בסוכריות צבעוניות, קוקוס, שקדים אגוזים מרוסקים, אבקת קקאו או אבקת סוכר ומגישים. איני מכירה אפילו ילד אחד או מבוגר שיכולים לעמוד בפני הכדורים הצבעוניים הללו. הם מאוד מושכים ויושבים בנוחות בעטרות נייר. הכי כיף להכין את כדורי השוקולד עם הילדים: תנו להם ללוש ולעצב את כדורי השוקולד. לא תאמינו כמה הם נהנים – במיוחד כשהם מצפים ומעטרים את הכדורים בציפויי השוקולד והסוכריות. מה שחשוב הוא הדרך, שבסופה מקבלים תוצאה יפה וטעימה.

 

כדורי שוקולד מעוטרים
מעצבים את המסה לכדורים בגודל שווה

טיפסקל

אפשר לגוון את עיסת הבצק ולשלב בה גבינה לבנה או מעדן יוגורט.

לא רוצים ליצור כדורים? אתם מוזמנים לעצב מהמסה גליל על גבי נייר אפייה כמו נקניק לעטוף  בשלל ציפויים כמו פתיתי קוקוס או אבקת קקאו ללפף היטב  סביב גליל העיסה ולשמור במקרר. לפני ההגשה מוציאים ופורסים על מגש.

את שאריות הציפוי ניתן לשמור בכלי סגור בטמפרטורת החדר. לפני שימוש יש לחמם במיקרו בפולסים של 30 שניות ולערבב היטב.

 

כדורי שוקולד מעוטרים

 

החומרים ל-25-20 כדורים

3-2 כוסות פירורי עוגה ועוגיות

2 כפות אגוזי מלך, קצוצים דק

2 כפות צימוקים

1 גביע מעדן שוקולד

2 כפות גבינה לבנה

כדורי שוקולד מעוטרים
מכנים ציפוי שוקולד ומצפים את הכדורים

לקרם שוקולד:

50 גרם חמאה

4 כפות קקאו

4 כפות סוכר (או יותר, לפי הטעם)

5-3 כפות מים

1 כפית רום (או ברנדי)

 

כדורי שוקולד מעוטרים
אפשר לצפות בציפויים שונים: ציפוי שוקולד חום, לבן או רובי

 

לציפוי שוקולד מריר, ושוקולד לבן שוקולד רובי ורוד :

על כול 100 גרם שוקולד מריר, לבן או חלב, רובי  מוסיפים כפית שמן  ממיסים במיקרוגל במספר פולסים ומערבבים היטב. השמן מדלל את השוקולד והופך אותו לנוזלי יותר, ובכך מתקבל ציפוי דק.

לעיטור:

סוכריות כסף או מוזהבות או אגוזים גרוסים לפי טעמכם ובחירתכם

 

כדורי שוקולד מעוטרים
מעטרים בזילופים של שוקולד בגוונים שונים מעטרים בסוכריות או בשברי אגוזים

 

אופן ההכנה:

מפוררים את העוגות והעוגיות לקערה. מוסיפים לתערובת אגוזים, צימוקים, מעדן שוקולד וגבינה. לשים בידיים עד למרקם אחיד.

ממיסים את כל חומרי הקרם יחד על להבה נמוכה, ומוסיפים בהדרגה לתערובת הפירורים, עד לקבלת המרקם והמתיקות הרצויים. נוטלים מעט מהתערובת ומעצבים לכדור קטן. שומרים במקרר רבע שעה . בינתיים מכינים את הציפויים.

מצפים את הכדורים בציפוי הרצוי מצננים קלות ומזלפים ציפוי בגוונים הפוכים לאלו בהם ציפיתם את כדורי השוקולד. מפזרים מספר סוכריות על פני הכדורים או אגוזים גרוסים כמו פיסטוקים ואגוזי מלך. ומצננים במקרר עד הגשה.

 

כדורי שוקולד מעוטרים
אחרי הציפוי שומרים במקרר עד להגשה

 

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

כדורי שוקולד מעוטרים

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here