בתקופה זו כשנושא הבריאות הפך מרכזי, אנחנו ההורים מנסים פתרונות בריאים ויצירתיים למתכונים ועושים מאמצים להביא תחליפים. הנה התרגום שלי לכדורי שוקולד בריאים לילדים, במקום שוקולד השתמשו באבקת חרובים ו/או שילוב עם עיסת תמרים.

החומרים: ל-25-20 כדורים

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כוס דבש תמרים (סילאן)

6 כפות אבקת חרובים

1/4 כפית מלח

2 כפיות וניל

1 כוס חלב

100 גרם חמאה

5 כוסות אגוזים מסוגים שונים

1/2 כוס צימוקים בהירים ללא חרצנים

לציפוי:

1 כוס זרעי שומשום קלויים

או פתיתי קוקוס

 

אופן ההכנה: 

מניחים בסיר קטן סוכר, סילאן אבקת החרובים, מלח, וניל והחלב. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ5-6 דקות תוך כדי בחישה. כשמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה מסירים מהלהבה, מוסיפים את החמאה מערבבים עד להמסה חלקה.

טחונים במעבד מזון את כל סוגי האגוזים (לגמרי או חצי טחונים וחצי גרוסים), מוסיפים לתערובת החמה ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר כשעה, כדי שהתערובת תתקשה קלות.

מוציאים מהמקרר ונוטלים כף מהתערובת. יוצרים בכפות הידיים כדורים בכל גודל הרצוי לכם. רצוי בקוטר 3 -4 ס"מ. מגלגלים בזרעי השומשום הקלוי או בפתיתי הקוקוס ומכניסים לעטרות הנייר. שומרים במקרר.

אפשר להשאיר את הכדורים כפי שהם ללא ציפוי בשומשום או בפתיתי הקוקוס.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here