אחד החומרים הבולטים בחג הפסח הם השקדים והאגוזים. קחו שקדים מולבנים, סוכר ותבלינים טחנו וערבבו ותקבלו מרציפן נהדר. ממנו יוצרים כדורים קטנים בציפוי פתיתי קוקוס מתקבל מעדן נפלא לסיום הארוחת החג.

החומרים: ל- 12-15 עוגיות

200 גרם שקדים מולבנים

100 גרם חמאה רכה, או מחמאה, חתוכה לקוביות

2 כפות סוכר

גרגירים מ־1 תרמיל וניל, או 1 כפית תמצית וניל טהורה

1/4 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כפית רוזטה או תמצית שקדים טהורה

לציפוי:

1 כוס פתיתי קוקוס לבן או קלוי

 

כדורי מרציפן בציפוי קוקוס
כדורי מרציפן בציפוי קוקוס

 

 

אופן ההכנה:

מניחים את השקדים בקערת מעבד המזון וטוחנים היטב לקבלת אבקה דקה. מוסיפים תוך כדי עיבוד שאר החומרים ומעבדים למרקם אחיד, רך וגרגירי.

מוציאים את המרציפן אל קערה לשים וקורצים מהעיסה כדורים קטנים בקוטר 3-4 ס"מ.

מפזרים את הקוקוס בצלחת עמוקה ומגלגלים בו את כדורי המרציפן לכיסוי מלא. שמורים בכלי בעל סגירה הרמטית .

 

המתכון באדיבות השף אבי לוי מסעדת "המוציא" צילום: שרית גופן

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here