ילדי אוהבים כדורי בשר, לכן כדי שלי לא יהיה מעניין אני מגוונת ומשדרגת את טעמם בשלל תוספות ועשבי תיבול

אשר משפיעים על הטעם ומראה כדורי הבשר. הפעם שילבתי אותם עם עדשים אדומות התקבלה מנה ללא ספק מיוחדת.

החומרים: ל-4-6 מנות

לכדורי הבשר:

500 גרם בשר טחון

עלים מ- 20 גבעולי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק

2 כפות פירורי לחם (או תחליף נטול גלוטן כמו: קמח קינואה או קמח דוחן)

1 כף בהרת

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית שמן זית

לרוטב:

2 כפות שמן זית

1 בצל חתוך לרצועות

3 שיני שום כתושות

1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות

5 עלי בזיליקום קצוצים

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 1 כוסות מים

לעדשים:

1 כוס עדשים אדומות, שטופות

1/2 1 כוסות מים

1/2 כפית פפריקה

מלח פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה: 

הכנת כדורי הבשר- מערבבים את כל החומרים לכדורי הבשר וצרים כדורים קטנים בגודל 2 ס"מ.

הכנת הרוטב -מאדים בצל ושום בשמן עד לשקיפות. מוסיפים את היתר החומרים מערבבים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את כדורי הבשר ומבשלים יחד כ-30 דקות.

הכנת העדשים- מבשלים עדשים עם במים עם תבלינים כ-4 דקות. מכבים ומשהים במכוסה כ-10 דקות.

מגישים 3-2 כפות עדשים במרכז צלחת, ומעל כדורי הבשר והרוטב. מגישים חם.

 

  • טיפסקל

אפשר לגוון ולהעשיר את מצע העדשים בשלל תוספות של עשבי תיבול וירקות כמו: ברוקולי תירס ואפונה

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here