

אין דבר יותר פשוט וקלאסי מכדורי בשר. אז הנה מתכון שיסייע לכם להכין אותם בצורה מעניינת וטעימה.
את עיסת הבשר אפשר להכין גם כקציצות ולצלות אותן על להבה גלויה או באסכלה. אותה מידה טעמן נהדר כשהן מבושלות ברוטב עגבניות.
החומרים: ל-30-25 כדורים
15 גבעולי פטרוזיליה
20 שיני שום, קלופות
500 גר' בשר בקר טחון
2 כפיות כמון טחון
1 כפית מלח
2 ביצים
1 שקית אבקת אפייה
2 כפות שמן זית
לרוטב:
6 עגבניות בינוניות רכות
4 כפות שמן
10 שיני שום, מעוכות
½1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית סוכר
1 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
1 כף רסק עגבניות
2- ½2 כוסות מים
אופן ההכנה:
קוצצים דק פטרוזיליה ושום. מערבבים עם שאר חומרי הקציצות. יוצרים כדורים בקוטר 4-3 ס"מ, ושומרים במקרר עד שהרוטב מוכן.
הרוטב: חותכים את העגבניות לקוביות קטנות. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומוסיפים שום, עגבניות, מלח, סוכר ופלפל. מבשלים 5 דקות. מוסיפים את הכמון והקינמון, מוהלים רסק עגבניות במים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה.
מסדרים את הקציצות בסיר, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כשעה ורבע (אם צריך מוסיפים 1/2 כוס מים).
מגישים את כדורי הבשר על מצע של גרגרי אורז, פירה ואו ספגטי מוכן לפי ההוראות המופיעות על גב האריזה.
- טיפסקל
שדרגו את הקציצות והוסיפו להן עשבי תיבול או ירקות כמו נענע, בזיליקום, כרפס, מנגולד, גזר וכדומה. כך אפילו הילדים יאכלו ירקות בלי לדעת.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק