אם עדין אינכם סגורים על המנה לחג זו המנה בשבילכם. מנה עשירה וחגיגית המקבלת את טעמה המתקתק מכמות הבצל הגדולה והפירות המיובשים. זו מנה שאינה מסגירה את העובדה שהיא קלה להכנה. אפשר להחליף את בשר הכבש בבשר בקר או עוף.

 

החומרים: ל-10 מנות

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טרי, מגורר

1 כף סוכר

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית אגוז מוסקט, מגורר

1/2 כפית מלח

1/4 כוס שמן

2 ק"ג (כ-8 יחידות לפחות) בצלים, פרוסים לרצועות דקות

2 ק"ג בשר כבש (צלעות או כתף), חתוך לקוביות

250 גרם צימוקים

300 גרם שזיפים שחורים מיובשים ומגולענים

1/2 כוס סוכר

1 כפית קינמון

150 גרם אגוזי מלך

 

אופן ההכנה: 

מערבבים בקערית קינמון, ג'ינג'ר, סוכר, כורכום, אגוז מוסקט ומלח.

יוצקים שמן לסיר רחב ושטוח, מסדרים בתחתית שכבה של בצל, מעל קוביות בשר ומעל שכבת צימוקים ושזיפים.

בוזקים מעל מתערובת התבלינים, וחוזרים על השכבות עד גמר החומרים.

מבשלים על אש גבוהה בסיר מכוסה כ-10 דקות. מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים וחצי עד שלוש. כ-20 דקות לפני תום הבישול בוזקים מעל סוכר, קינמון ואגוזי מלך, ומנענעים קלות את הסיר כך שהנוזלים יצפו את התכולה.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here