

סלט נהדר זה מאפיין את כל מטבחי צפון אפריקה. כל מטבח משתמש בירק אחר להחמצה ומשלב סוגי ירק שונים.
העיקרון פשוט: משרים מבחר ירקות קלופים וחתוכים במי מלח, ותוך שלוש שעות הם ניתנים לאכילה. שומרים אותם
בצנצנות מעוקרות (אם לא נחטפו כבר באותו היום).
החומרים: ל-1 צנצנת בגודל של ליטר וחצי
3 לפת
2 קולרבי
1/2 כרובית, מפוצלת לפרחים
5 גבעולי כרפס עלים
1/2 כוס מלח
1 כוס חומץ
1 לימון חתוך לפרוסות
מים עד כדי כיסוי


אופן ההכנה:
קולפים את כל הירקות וחותכים אותם לרצועות דקות בעובי 1/2 עד 1 ס"מ.
מכניסים את הירקות ופרחי הכרובית לצנצנת. מוסיפים מלח וחומץ וממלאים במים עד כדי כיסוי כל הירקות.
סוגרים את הצנצנת ומנענעים אותה היטב. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
הי, מה היחס בין המים, החומץ והמלח?
הי יעל
הכמיות במתכון מדוייקות
את יכולה לטעם קלות את הנוזלים ולהוסיף קצת יותר חומץ או מיץ לימון לפי טעמך
באיזה מכשיר את יוצרת את הקולרבי הגזר והלפת?
היכן קונים את הקולפן?
תודה
הי צופיה
זו לא סכין זה סוג של חותכן נמכר בכל החנויות לכלי בית
זה חותכן משונן כך הם קוראים לו בחנויות הכלים.