מגש האנטיפסטי (פסטו – ארוחה, אנטיפסטי – לפני הארוחה) צבעוני ועשיר, ותפקידו לעורר את החך לקראת יתר המטעמים שיוגשו בארוחה. בדרך כלל בוחרים כמה ירקות בגוונים שונים, קולים על אש גלויה ועליה מניחים משטח גריל המקנה לירק את סימני החריכה האופייניים להם. אפשר גם לקלות את הירקות באסכלה (גריל).

החומרים: ל- 6-5 מנות

3 פלפלים בגוונים (אדום, צהוב, ירוק)

3 פלפלים גדולים חריפים

1 חציל קטן

1 בטטה קטנה

1 קישוא

6 פרוסות דלעת

3 שיני שום כתושות

3 עלי בזיליקום קצוצים

שמן זית

חומץ בלסמי

מלח גס לפי הטעם

אופן ההכנה: 

קולים את הפלפלים על באסכלה (בגריל) או על אש גלויה, מסלקים את הקליפה ואת ה"עוקץ" עם הגרעינים (אין לשטוף את הפלפלים על מנת לא לאבד את טעם הצלייה).

חותכים את החציל, הבטטה הקלופה, הקישוא לפרוסות עגולות או אלכסוניות וקולים אותן על משטח קלייה או בתנור יחד עם פרוסות הדלעת.

מסדרים את הירקות בשורות על מגש הגשה תוך הקפדה על שילוב צבעים וסוגי הירק.

מתבלים בשום הקצוץ ובבזיליקום. מטפטפים מעט שמן זית וחומץ בלסמי, בוזקים מעט מלח ומגישים.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here