ירקות-כבושים לנשנוש

את החשיבות התזונתית של הירקות כולם  כבר מכירים, גם את ההמלצה לגוון בצריכתם. לא חייבים לחכות להכרזה על משטר אכילה בריאה או על דיאטה כדי להגביר את צריכתם, אלא להתרגל לשלב ירקות בתפריט היומי באופן קבוע.

גם הילדים זקוקים לשפע הוויטמינים שיש בירקות ולכן חשוב לנסות למצוא את הדרך הנכונה לשלב אותם בתפריט. למשל, להקפיד על הגשת מספר סוגים של ירקות, בצבעים שונים, בארוחות המשפחתיות.

כדאי להשתמש בירקות מגוונים, בעלי מרקמים, צבעים וטעמים שונים, וגם לעצב ולחתוך את הירקות בצורה מעניינת כדי שהילדים יתפתו להושיט את היד.

טיפסקל לנשנוש נפלא במקום חטיפים

חתכו עבור הילדים את הירקות, קלפו והשרו במים מתובלים במלח ומיץ לימון. הניחו  צלחות ירקות מוכנים וערוכים לאכילה על השיש בהישג יד. הילדים ייגשו בקלות  לטעום מהם כשיהיו מעוניינים.

חשוב להיות קשובים לילדים ולטעמם, כדאי לשנות ולהוסיף ירקות לתפריט בהתאם להתקדמות ההדרגתית שלהם, אך בשום אופן לא לוותר להם על כך ולומר "עד שיגדלו".

בדרך כלל כשאנחנו נערכים לארוחות חג או לאירוח משפחתי, אנחנו שמים דגש על המנה העיקרית או האחרונה.

אבל משום מה לא מייחסים חשיבות להתאמת התוספות והמנות הנלוות לארוחה, בעיקר ירקות טריים או מבושלים. כשאי לדאוג שבכל ארוחה יהיו על השולחן ירקות טריים או מבושלים.

מכינים את הירקות
מכינים את הירקות

החומרים ל-1 צנצנת בגודל של ליטר וחצי

2 קלחי לפת

2 קלחי קולרבי

1/2 כרובית, מפוצלת לפרחים

1 פלפל ירוק

1 פלפל אדום גמבה

1 שומר – בעונה

1 לימון

5 גבעולי כרפס עלים

1/2 כוס מלח

1 כוס חומץ

מים עד כדי כיסוי

אופן ההכנה:

קולפים את כל הירקות וחותכים אותם בסכין או בסכין משוננת (מיוחדת ליצירת צורת הסילסול) לרצועות דקות בעובי 1/2 עד 1 ס"מ. את הכרובית מפצלים לפרחים. את הלימון חותכים לפרוסות.

מכניסים את הירקות ופרחי הכרובית לצנצנת. מוסיפים מלח וחומץ וממלאים במים עד כדי כיסוי כל הירקות.

סוגרים את הצנצנת ומנענעים אותה היטב. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך. שומרים במקום קריר. כבר אחרי שעתיים הירוקות מוכנים לאכילה.

 

צלחת ירקות נפלאה
צלחת ירקות נפלאה
  • טיפסקל לשימוש נכון עם ירקות טריים

הכנת הסלטים תיעשה תמיד סמוך להגשתם, כדי לשמור אותם במיטבם. אם אתם מעוניינים להכין אותם מראש, הסתפקו בקילוף, השרו במים במקרר והמתינו לחיתוך.

ירקות קשים כמו גזר, לפת, מלפפונים, קולרבי ואפילו בצל אפשר לקלוף ולשמור אפילו יממה קודם בקופסאות בעלי סגירה טובה, עם מים, עד לשימוש.

לחיסכון בזמן הכינו מראש את הרטבים ואחסנו בנפרד בקופסאות קטנות. בסמוך למועד ההגשה צקו  את הרוטב על הסלט. כך תשמרו על רעננות הסלט ובעיקר על פריכותו.

שטפו היטב ומראש את עשבי התיבול, ושמרו במקרר בכלי מתאים או על רדיד אלומיניום.

 

חותכים בסכין או בסכין משוננת
חותכים בסכין או בסכין משוננת

 

צילום: חגית גורן, דרור כץ

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here