גרסה נפלאה של ירקות כבושים במינימום זמן ומקסימום טעם. חמיצות הירקות מתקבלת משימוש בחומץ דבר המאפשר את שימור את הירקות זמן ממושך. אתם מוזמנים לגוון ולשנות את הירקות המוצעים כאן לפי טעמכם.
החומרים: לצנצנת של כ-3 ליטרים
4 גזרים
2 קלחי קולרבי בינוניים
2 פלפלים אדומים מתוקים גדולים, או גמבות
1 פלפל ירוק מתוק
6 גבעולי סלרי עלים
1/2-1/4ראש כרוב
½ כרובית
1 כוס חומץ או לימון אפשר לשלב גם פרוסות מחצי לימון
4 כפות מלח
מים כדי כיסוי הירקות
אופן ההכנה:
קולפים את הגזרים, הלפת והקולרבי וחותכים לרצועות בעובי 1/2 ס"מ.
קוטמים את "כובעי" הפלפלים, מרחיקים את הגרעינים וחותכים לרצועות בעובי 1/2 ס"מ. מנקים את גבעולי הסלרי וחותכים אותם לקטעים באורך 12 ס"מ.
מנקים את השומר וחותכים אותו לשמיניות. מפרקים את הכרובית לפרחים בינוניים.
מסדרים את הירקות בצנצנת זכוכית בעלת מכסה סגור הרמטית, בהתאם לסוגי הירק וגוונו. לדוגמה: מניחים שכבת גזר, מעליה שכבת פרחי כרובית, שכבת לפת, שכבת סלרי ושכבת גמבות, ושוב גזר, כרובית, לפת וכה הלאה, עד גמר הירקות.
יוצקים פנימה את החומץ, מפזרים את המלח, יוצקים מים כדי כיסוי הירקות, סוגרים את הצנצנת ומנערים אותה היטב. שומרים במקום מוצל עד להגשה. לאחר שפותחים את הצנצנת לשימוש, יש לשמור אותה במקרר.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
הי,
כמה זמן הצנצנת צריכה לעמוד עד ההגשה ?
שעות, ימים ?
תודה רבה,
ליאור
הי ליאור
תוך 8 שעות עד יום הם מוכנים . אחרי שפותחים את הצנצנת יש לשמור במקרר
מתי אני יודעת שהחמוצים מוכנים?
תודה על המתכונים הנפלאים והטעימים שלך
הי תמר
לגבי המתכון הזה תוך 8 שעות עד יום הם מוכנים . אחרי שפותחים את הצנצנת יש לשמור במקרר