תוספת מצויינת לכל ארוחה חגיגית. נוהגים להשתמש עם גזר פריזאי  בלדיי דק וארוך (heirloon carrots )

אך ניתן להכינם עם גזרים רגילים יש להקפיד ולחתוך אותם לאורכם לרבעים.

החומרים: ל-6-8 מנות

7-6 גזרים ארוכים קלופים וחתוכים לאורכים לחצי וכל חצי  חותכים שוב לחצי

8 עלי תימין

3 ראשי שום חתוכים לרוחבם לשניים

2 כפיות סומק

3-2 כפות שמן זית

מלח ופלפל גרסו לפי הטעם

1/2 כוס סוכר חום

1 כף רכז רימונים

1 כף חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום גבוהה 200 מעלות צ' . מניחים בקערה את הגזרים, עלי התימין, השום, הסומק, שמן זית,

מלח ופלפל ומערבבים. מעבירים הכול לתבנית תנור ומפזרים היטב בתבנית.

מכניסים לתנור,מנמיכים את הטמ"פ ל180 מעלות צ' ואופים כ- 30 דקות עד לריכוך הירקות. בקערית מערבבים את הסוכר,

רכז הרימונים והחומץ ומפזרים על הירקות  האפויים. מחזרים לעוד 5-7 דקות לאפייה. עד שהירקות רכות ומקורמלות מעט.

כל הירקות מסודרים בתבנית
כל הירקות מסודרים בתבנית

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here