תוספת מצויינת לכל ארוחה חגיגית. נוהגים להשתמש עם גזר פריזאי  בלדיי דק וארוך (heirloon carrots )

אך ניתן להכינם עם גזרים רגילים יש להקפיד ולחתוך אותם לאורכם לרבעים.

החומרים: ל-6-8 מנות

7-6 גזרים ארוכים קלופים וחתוכים לאורכים לחצי וכל חצי  חותכים שוב לחצי

8 עלי תימין

3 ראשי שום חתוכים לרוחבם לשניים

2 כפיות סומק

3-2 כפות שמן זית

מלח ופלפל גרסו לפי הטעם

1/2 כוס סוכר חום

1 כף רכז רימונים

1 כף חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום גבוהה 200 מעלות צ' . מניחים בקערה את הגזרים, עלי התימין, השום, הסומק, שמן זית,

מלח ופלפל ומערבבים. מעבירים הכול לתבנית תנור ומפזרים היטב בתבנית.

מכניסים לתנור,מנמיכים את הטמ"פ ל180 מעלות צ' ואופים כ- 30 דקות עד לריכוך הירקות. בקערית מערבבים את הסוכר,

רכז הרימונים והחומץ ומפזרים על הירקות  האפויים. מחזרים לעוד 5-7 דקות לאפייה. עד שהירקות רכות ומקורמלות מעט.

כל הירקות מסודרים בתבנית
כל הירקות מסודרים בתבנית

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here