תוספת עשירה שנפלא להגיש לצד נתח בשר או עוף ממולא. את קילוף וחיתוך הירקות כדאי לעשות יום מראש, להשרות את הירקות במים עד כיסוי ולשמור במקרר בכלי מכוסה.

החומרים: ל-8-6 מנות

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור, גרוס

2 בצלים, פרוסים

4 עגבניות, פרוסות

2 קישואים, פרוסים

2 גזרים (או 1 בטטה), פרוסים לטבעות

150 גר' דלעת, חתוכה לפרוסות או קטעים

6 שזיפים, מגולענים וחצויים

8 שיני שום, פרוסות

2 פלפלי צ'ילי, פרוסים

3 תפוחי אדמה, פרוסים

2 גמבות, חתוכות לטבעות

4 ענפי טימין

3 ענפי רוזמרין (או אורגנו)

2 כפות סילאן

אופן ההכנה: 

מזלפים שמן זית על תחתית תבנית אפייה ובוזקים מעל מלח ופלפל. מחממים תנור ל-180 מעלות.

מסדרים בצד ימין של התבנית, לאורך בשכבות חופפות כמו רעפים, בצל, חצי מכמות העגבניות, קישואים, גזרים ודלעת. מפזרים מעל את השזיפים, חצי מכמות השום, צ'ילי וטימין.

מסדרים בצד שמאל של התבנית, לאורך בשכבות חופפות כמו רעפים, תפוחי אדמה, גמבה ושארית העגבניות. מפזרים מעל את שארית השום ורוזמרין.

מזלפים מעל לכל שמן זית וסילאן ובוזקים מלח ופלפל. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום. צולים 60-50 דקות, עד שהירקות בדרגת הרכות הרצויה (יש לבדוק במהלך הצלייה).

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here