אורי רבינוביץ' הוא לא רק מגדל תותים מוכשר, אלא גם איש שיווק שבצליח ליצור קו מעדני בוטיק מהתוצרת שלו. לרגל העונה הכי אדומה בשנה הוא משתף אותנו בכמה מתכונים מתוקים.

כאשר עברתי לגור בשרון, אחד הדברים אשר עזרו לי להיקלט היו התותים המדהימים שבצבצו כמעט בכל מקום בעיר ובשדותיה, לצדי השדות, בשולי הדרכים ובצמתים. גדולים ובשרניים, בצבע אדום עז.

והטעם? פשוט נפלא! ביס ועוד ביס ובמהירות חוסלה הסלסילה ולא היה צריך להוסיף דבר.

עד היום ניתן לראות באזור השרון, בין רעננה לחדרה, שדות ענקיים של תותים. הודותלאדמה הקלה והרכה יחסית באזור, שמורכבת בחלקה מחול ים, הצמחים יכולים להשריש בה שורשים ולהתבסס במהירות.

אורי רבינוביץ' הוא חקלאי ממושב צופית בשרון, דור שלישי למגדלי תותים. הוא מספר שאזור השרון נחשב לטרואר (אזור גידול) התותים האידיאלי. בשדות שלו מגדל רבינוביץ' שלושה זנים של תותים, המבוקש בהם

הוא ה"מלאך", שאותו פיתח לפני 30 שנה וטעמו המתוק הופך אותו לאהוב מאוד.

"אנשים התאהבו ב'מלאך' ומבקשים רק אותו", הוא מספר. "התות אינו זול, אך אני נתקל בביקוש הולך וגובר של הזן הזה, וכל חורף אנשים באים ושואלים אותי מתי אקטוף את ה'מלאך'".

נוסף ל"מלאך" מגדל רבינוביץ' גם את "אורלי", שצורתו מלבנית ושטוחה וצבעו מבריק, אדום בהיר בחוץ וכתום בפנים. זן נוסף הוא "גילי", בעל צורה מחודדת, צבעו אדום בהיר בוהק, הוא מוצק וניחן בחיי מדף ארוכים במיוחד.

רבינוביץ' מספר לי שמבחינה בוטנית, התות אינו פרי אלא פרח שהתנפח. אותן בליטותשחורות שנמצאות על החלק החיצוני הן הפירות האמיתיים.

חוקרים מצאו עדויות לכך שהצמח(שמוכר בשמות רבים כמו "תות פרא") ושמקורו בחצי הכדור הצפוני, Fragaria vescaנאכל על ידי האדם עוד בתקופת האבן.

התותים המתורבתים הראשונים גדלו בפרס העתיקה ונקראו Toot Farangi זרעי הצמח התפשטו והגיעו למזרח הרחוק ולאירופה, שם החלו לגדל ולצרוך אותם כפירות.תות השדה עשו עלייה לישראל מארצות הברית בשנות ה־ 60 , ונקלטו בארץ היטב.

שדה גידול התותים
שדה גידול התותים

תותי השדה מבקרים אותנו מחודש נובמבר ועד מרץ, ועכשיו הם בשיאם. הם מכילים ויטמין הם מכילים ויטמין C, וויטמין A ,וויטמינים מקבוצת B.

הם עשירים באשלגן, בברזל ובסידן, והכי חשובה לדעתי, היא העובדה שאף על פי שהם טעימים ומתוקים, התותים דלים בקלוריות: רק 26 קלוריות ל-100 גרם.

איש יצירתי הוא רבינוביץ', והשנה מצא דרך מקורית וטעימה לשיווק את התותים שלו. החקלאי הנמרץ

חבר לשף־קונדיטור דידייה פרוזניאק BUY THE WAYשנמצאת באזור השרון, ויחד הם משיקים קו מעדני בוטיק וקונדיטוריה, שמבוססים על זני התותים שלרבינוביץ'.

בסניפי הרשת יוקם דוכן מעוצב שבו ימכרו מארזי תות שדה מזן "מלאך" המבוקש, לצד המעדנים שהשניים רקחו.

לפעמים אבזקת סוכר מספיקה
לפעמים אבזקת סוכר מספיקה

אין ספק, התות הוא פרי נפלא לשלבו בשלל קינוחים, מאכלים, סלטים וריבות. אני אוהבת להגיש תותים שלמים, ולפעמים משלבת תוספת אחת שאמורה להדגיש או להשלים את הטעם, למשל רוטב שוקולד נפלא או קצפת מתוקה.

לפעמים אני פשוט חותכת את התותים לשניים, מתבלת בסוכר עם מעט ליקר לחיזוק. אין ספק, מדובר בשלמות של טעם. אגב, איני אוהבת לבשל את הפרי, כך שאם החלטתי לצרפו לעוגות או

למאפים, אעדיף להשאירו שלם או פרוס, אבל טרי כדי לא לפגעו במרקמו.משלל המתוקים שהכינו רבינוביץ' ופרוזניאק, בחרתי בשני מתכונים מעניינים שיהיה

לכם קל להכין בבית. בנוסף שילבתי את ה־תכון שלי להכנת ריבה, זו דרכי לשמור עלטעם התות עד לעונה הבאה. ואי אפשר לסיים בלי להציע לכם פינוקי תות בטעם מושלם

שאינם דורשים עבודה.

תותים יפים וטעימים
תותים יפים וטעימים

 

צילום תותים ואורי:שי בן אפרים

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here