ילדים מבשלים - שי רובין

חופשת הקיץ היא הזדמנות מצוינת להכניס את הילדים לחגיגה קולינרית במקום הכי מדליק בבית. הנה מקצת החוויות שלי עם הילדים בממלכת הבישול עצות וטיפים להורים מתחילים וכמובן מתכונים מוצלחים להכנה משותפת.

כמדי שנה החופשה הגדולה מגיעה לשמחת הילדים, וההורים נכנסים לכוננות ספיגה. תחילה מתחילים לברר פרטים על קייטנות, וכשהעניין מסודר פחות או יותר – מתחיל החיפוש אחר שאר העיסוקים. מה עושים איתם בסוף השבוע? מה עושים איתם כאשר הקייטנה נגמרת?

כאמא מנוסה לארבעה בנים אני יודעת שזה לא קל, וככל שהם גדולים – זה נעשה אפילו יותר קשה. במהלך השנים אימצתי שיטה אשר מחופשה לחופשה שכללתי ושיפרתי, בהתאם לילדים ולגילם.

הכנסתי אותם לעבוד במטבח, יצרתי מעין חוג בישול לילדים אצלי בבית, והחזרה על הרעיון מידי שנה רק המחישה עד כמה הוא הצליח וגרם לאושר ולסיפוק. לילדים ולי. מחופשה לחופשה הילדים הופכים לעצמאים יותר, עובדים נכון, מעיזים יותר ומכינים מנות מורכבות והתוצאות מדהימות. עובר עליהם יום ארוך ומעייף עם ארוחה שהכינו בעצמם – שלא ישכחו לעולם.

אם אתם מחליטים לאמץ את הרעיון שלי מומלץ להתחיל עם הפיצה שהיא המאכל הכי פופולרי והאהוב כמעט על כל הילדים. בכל שנה התאמתי מחדש את הכנת הבצק, והצורה והתוספות בהתאם לגיל הילדים ולדרגת הקושי המתאימה להם.

פיצה שהילדים הכי אוהבים

אם אתם מארגנים ילדים בגילאים שונים, הרי שהגדולים יעזרו לקטנים ובסופו של היום תקבלו מבחר רחב ומגוון של פיצות ההופכות ליופי של ארוחה. כדאי להתארגן עם הורים נוספים ולעשות תורנות: כל פעם הורה אחר נרתם למשימה ועורך חוג בישול עם הילדים. הילדים ייהנו מגיוון, ואתם תזכו לימי חופש אחרי החוג שאתם תארגנו במטבחכם. הנה המתכונים שאספתי במשך השנים, מחולקים לפי גיל ודרגת קושי:

טיפסקל לעבודה בטוחה עם ילדים:

חשוב להקפיד:

  • לקרוא את המתכונים יחד עם הילדים, כדי שיבינו את שלבי ההכנה.
  • להכין את כל המצרכים הדרושים לעבודה לפני תחילת העבודה.
  • לבחור יחד עם הקטנים מה להכין בהתאם לרצונם.
  • לא להיעלם מהמטבח – גם אם הילדים גדולים, יש להי שאר ברדיוס הקרוב.
  • כללי בטיחות – להקפיד איתם על כללי הבטיחות  במטבח. יש לשוחח איתם על זהירות עם סכינים ושאר כלים חדים ועל התנור החם.
  • סדר וניקיון – להקפיד על כללי הסדר והניקיון הנחוצים לעבודה נכונה: יש לוודא שהילדים שוטפים ומסבנים היטב את כפות הידיים לפני העבודה.
  • לבדוק שהציפורניים גזורות היטב והשיער הארוך אסוף. בזמן שהילדים מחכים משלב עבודה אחד לשני, רצוי לבקש מהם לנקות את סביבת העבודה ולהחזיר למקום כלים, מוצרים וכדומה.
  • סיום טוב לחגיגה – בתום האפייה או הבישול, חשוב מאוד לערוך עם הילדים שולחן ולשבת איתם לאכול. אל תתפתו לאפשר לכל אחד לחטוף את האוכל מהתבניות –  זה מאבד מערך העבודה ומההתייחסות למאכלים.
ביס ממאפה שהכין שי עם אמא פסקל

טיפסקל לאפייה עם ילדים:

  • יש להדגים איך קוצצים בצל, כיצד כותשים שום ואיך חותכים עגבניות לקוביות.
  • לעקוב אחר הילדים בתהליך הכנסת המאפה לתנור והוצאתו ממנו.
  • לעזור בקימוח משטח עבודה והעבודה עם הבצק: פתיחתו, רידודו, מריחת הרוטב  ואם צריך – גלגול לגלילה.
  • לחתוך ולפרוס לפרוסות.

 טיפסקל לקיצורי דרך:

  • אפשר להשתמש בעגבניות חתוכות ומרוסקות במקום שהילדים יחתכו את העגבניות.
  • אפשר לקנות רוטב מוכן לפיצה או לספגטי ולקצר את תהליך הכנת הרוטב. היום יש מבחר גדול ומעניין של רטבים. אפשר גם להציע רוטב שהכנתם מראש.

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here