

ריבועי קסם
טראפלס שוקולד כמו שלא הכרתם: הם לא עגולים, אינם מצופים באבקת קקאו, אין בהם מוצרי חלב, ומכילים הרבה טחינה גולמית. וייקח לכם פחות משעה להכין אותם
כל מי שעוקב, חי, ונושם, כמוני, את תחום המזון והקולינריה, בוודא כבר נתקל בשם רחלי קרוט, שהייתה במשך תקופה ארוכה עורכת האוכל באתר nana10.
בשלוש השנים האחרונות משמשת קרוט כעורכת ואחת מהבעלים של האתר FOODPAGE, ומתפעלת עמוד אינסטגרם שוקק שסובב סביב אוכל.
היא מרבה לכתוב על אוכל ולשוחח אודותיו, לטעום, לבשל, לאפות, לנסות מתכונים מעניינים, ללמוד בסדנאות שונות, ומקולגות ועוד.כשאנו נפגשות באירועים קולינריים, השיחות תמיד סובבות סביב החידושים האחרונים בתחום, על מוצרים חדשים, אופנות בישול חדשות ומתכונים מעניינים שבהם נתקלנו.
בימים אלו השיקה קרוט אתר אוכל משלה תחת השם קרוטית- krutit www.krutit.co.il
" סוף ,סוף, מקום קטן משלי." היא כתבה באתר החדש "המקום הזה, שאני קוראת לו בית, שלכם בדיוק כפי שהוא שלי. אני יותר מאשמח אם תכנסו ותשוטטו, תריחו ותטעמו ובעיקר תרוצו למטבח".
אחרי הזמנה מפתה זו, נכנסתי לבקר באתר. עיצובו עדין, מזמין , ונוח להתמצאות. הוא מכיל שלל מתכונים מגוונים ומעניינים, אך את תשומת לבי צד בעיקר מתכון להכנת טראפלס.
הטראפלס בתמונה נראו לי קצת אחרת מאלה שהכנתי אי פעם בחיי. נתחיל בעובדה שהם מרובעים ולא עגולים, הם
אינם מצופים באבקת קקאו או בציפוי אחר, הם ללא שמנת מתוקה, ללא קרם קוקוס, אין בהם מוצרי חלב ובמקום כל
אלו מצאתי במתכון טחינה גולמית ובכמות גדולה.
ברור לכם מה היה השלב הבא, נכון? חיפשתי בארון המזווה שלי את המצרכים : שוקולד מריר , טחינה, ואגוזים.
לשמחתי, הם היו שם, ותוך דקות ספורות כבר התחלתי להכין את הטראפלס, שאחרי פחות משעת עבודה אחת
היו כבר מוכנים לצילום. האמת, הם ממש נחטפו מסט הצילומים. דבר שמבטיח שנכין אותם שוב לקראת סוף השבוע.


טיפסקל
- להכנת הטראפלס ללא סוכר השתמשו בשוקולד באחוזי קקאו גבוהים וללא סוכר. אפשר להשתמש בדבש או בסילאן ללא סוכר או בסירופ אגבה.
- השילוב בין השוקולד לטחינה מקנה מעט טעם של חלבה. אם אתם בעניין חלבה, כדאי ואף רצוי לגוון את המסה במעט חלבה אמיתית להדגשת הטעם.
- השתמשתי באגוזי פקאן קלויים ובמעט אגוזי פקאן מסוכרים לעיטור. אפשר לגוון באגוזים אחרים כמו פיסטוקים, אגוזי לוז, אגוזי מלך.
- הקפידו על קליית האגוזים, שמקנה לריבועי הטראפלס מרקם פריך ומראה משובץ, שמתגלה בחיתוך.
- רוצים להתפרע? שלבו פירות מיובשים: צימוקים, חמוציות, תאנים קצוצות ועוד.
- אין צורך בתבלין, אך אם מעוניינים לגוון אפשר לשלב במסה מעט קליפת תפוז מגוררת,זנגביל, קינמון ועוד.
טראפלס שוקולד וטחינה
החומרים: ל-כ-30 יחידות
200 גרם שוקולד מריר
220 גרם (כוס) טחינה גולמית
2 כפות סילאן או מייפל – לא חובה ואפשר גם כף אחת בלבד או דבש
1/2 כוס פקאנים טבעיים
לעיטור:
2-1 כפות אגוזי פקאן מסוכרים


אופן ההכנה:
מרפדים תבנית אינגליש קייק או תבנית מרובעת 15X15 בנייר אפייה.
קולים את האגוזים על מחבת חמה, ללא שמן, תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים מעט. מוציאים לקרש חיתוך,
ממתינים עשר דקות וקוצצים גס. חשוב לקלות את האגוזים ולחכות עד שהם מתקררים מעט ורק אז לקצץ.
מניחים את השוקולד בקערה שמתאימה למיקרו וממיסים, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד חלק ומבריק.
מוסיפים טחינה גולמית וסילאן ומערבבים היטב.
מוסיפים את האגוזים (משאירים 3 כפות בצד לפיזור מעל) ומערבבים.
מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה ומשטחים לגובה אחיד (בערך ס"מ).
מפזרים את האגוזים הקצוצים שנשארו בצד ואת הפקאנים המסוכרים ומעבירים למקרר עד להתייצבות.
זה לוקח בערך שעתיים.
חותכים עם סכין חדה, עדיף כזאת שבילתה כמה דקות בכוס עם מים רותחים, לקוביות ומאחסנים בקופסה
אטומה במקרר.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
כתבת בחומרים 1/2 כוס פקאנים טבעיים, באופן ההכנה כתבת אגוזים?
הי רבקה
נכון, כי פאקנים הם גם אגוזים :)
מה הכוונה שוקולד ללא סוכר ? האם להשתמש בשוקולד 100% קקאו ?
כיום לשמחתי יש שוקולד ללא סוכר
את יכולה להשתמש בכל שוקולד מריר שאת רוצה אך ללא סוכר
בדרך כלל זה נמצא במוצריים ללא סוכר במרכולים