

מי לא מכיר את הצורך במשהו מתוק שפוקד אותנו אחר הצהרים ? או במילים אחרות "שלב הקפה והפינוק" שבו אנו חייבים דבר מה מתוק כדי להמשיך את היום.
אפשר, למשל, להסתפק בקוביית שוקולד מריר או בביס קטן של שוקולד עשיר ונימוח בפה . זה האחרון עושה את העבודה בצורה מושלמת.
לכן אני מכינה מראש את "הביסים הקטנים" בקופסה מוצפנת במקרר כדי שלא יחוסלו בטרם עת.
ה"ביסים" שלי מוכרים כטראפלס, כדורי שוקולד עשירים שמוצאם מצרפת, והם נקראים כך על שם פטריית הכמהין, בשל הדמיון הרב ביניהם. יש הקוראים להם כדורי פררו רושה עם שוקולד מרירי.
את הטראפלס אפשר להכין מכל סוגי השוקולד ובשלל צורות, מליות, צבעים וציפויים מדליקים שהופכים אותם
למעדן של ממש.


הטראפלס עשויים משוקולד מומס מעורבב עם שמנת מתוקה. יחד הם יוצרים – גנאש, שאליו מצטרפים חמאה או חלמונים המעניקים מרקם קרמי עדין.
אם רוצים להעשירם, ניתן להוסיף לעיסה גם חומרי טעם שונים כגון ליקרים, קליפות תפוז או לימון, מחיות פרי, אגוזים גרוסים או צימוקים, תבלינים וכדומה.
לאחר שנותנים לתערובת להתקשות מעט יוצרים ממנה כדורים אותם אפשר להגיש כמו שהם או לצפות בקקאו, אבקת סוכר, ועוד.


טראפלס/פינוק מושחת
החומרים: לכ – 30 כדורים
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
300 ג' שוקולד מריר שבור לקוביות
1 כפית תמצית וניל
לציפוי מהיר:
1 כוס אבקת קקאו משובחת
לציפוי כפול ועשיר:
300 גרם שוקולד איכותי לטעמכם
150 גרם תלתלי שוקולד
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה ומסירים מיד מהאש.
מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מקפיאים את התערובת חצי שעה-שעה עד שהיא נוחה לעיבוד.
בידיים מכוסות בכפפות חד-פעמיות יוצרים מהתערובת כ-30 כדורים בגודל אחיד. מצננים במקרר.
מניחים בקערה את אבקת הקקאו ומגלגלים בעדינות עד לציפוי מלא. מכינים כך את כל הכמות. שומרים בקופסה במקרר עד ההגשה.
להכנת ציפוי כפול : ממיסים את השוקולד במיקרוגל במספר פולסים ומגלגלים את כדורי השוקולד הצוננים. לקבלת כדורים בציפוי אחיד נעזרים במזלג.
טובלים כל כדור בשוקולד המומס, מניחים בקערית עם תלתלי השוקולד ומגלגלים בעדינות עד לציפוי מלא. מצננים כשעה במקרר לפני ההגשה. הכדורים נשמרים זמן ממושך במקרר.


- טיפסקל להצלחה
סוד ה"טראפלס" הוא במרקם, לכן יש להקפיד ולהוסיף בהדרגה את החומרים תוך טריפה נמרצת.
אפשר להעשיר את הטראפלס ב- 1/4 כוס אגוזי לוז קלויים קצוצים גס.
כמו כן, אפשר לגוון עם ציפויים מעניינים כמו עשבי תיבול ותבלינים – תופתעו לגלות איך שוקולד משתלב עם כמעט כל דבר- רוזמרין עם שמן זית, כוכבי אניס ואוזו, זרעי כוסברה, פולי קפה קלויים וטחונים גס וכו'.
מומלץ להוסיף ליקר כלשהו: ליקר תפוזים-קאונטרו וויסקי יכול לתת טוויסט מעולה.
מעט צ'ילי גרוס או מלח שולחן יהפוך את ה"טראפלס" שלכם לקינוח מתוחכם למטיבי לסת, בכלל, כל תבלין מעניין (נסו לפני השימוש) יכול לבוא בחשבון.


סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק