קינוח המגיע אלינו מהמטבח האיטלקי. ניתן למצוא שפע גרסאות להכנה לפנכם גרסה להכנה קלה ולא מורכבת.

משתמשים בבישקוטים המוכרים כלשונות חתול הפעם מצאתי אותם בשני גווניםדבר שהוסיף יופי ועניין במראה הטירמיסו.

החומרים: ל-8-10 מנות (תלוי בגודל הכוסות)

לקרם:

5 ביצים (מופרדות לחלמונים וחלבונים)

130 גרם סוכר

500 גרם גבינת מסקרפונה

קמצוץ מלח

לרוטב:

1/3 כוס קפה חלש

1/2 כוס שרי

2 כפות ליקר קפה

להרכבת המנה:

1 חבילת עוגיות בישקוטים שחור לבן

1/2 כוס אבקת קקאו מרה

 

קינוח בכוס
קינוח בכוס

להכנת הקרם: מניחים בקערת מערבל חשמלי את חלמוני הביצים, מערבלים במהירות מספר דקות תוך הוספת הסוכר עד לקבלת קרם צהבהב סמיך ותפוח.

מנמיכים את מהירות המערבל ומבליעים בערבול איטי את גבינת המסקרפונה בקרם החלמונים.

בקערת מערבל נקייה מקציפים את חלבוני הביצים עם קמצוץ מלח עד לקבלת קצף יציב אבל לא נוקשה מדי.

מוסיפים את קצף החלבונים בתנועות קיפול אל קרם החלמונים והגבינה ומבליעים היטב לקבלת קרם אחיד וחלק.

הרכבת המנה: בקערית מערבבים את כל חומרי הרוטב נוטלים בישקוט וטובלים בבנוזלי רוטב הקפה. מניחים אותו בתחתית כוס הגשה (אפשר לחתוך את הבישקוט לשניים בהתאם לגודל הכוסות).

יוצקים כף או שתיים מהקרם המוכן מעל. טובלים בישקוט נוסף בליקר ומניחים על הקרם. ממשיכים בדרך זו להכין את הטירמיסו בכוסות האישיות. יש לדאוג לארבע שכבות לפחות בכל גביע הגשה.

בוזקים על פני גביעי הטירמיסו את אבקת הקקאו ושומרים במקרר למשך שעתיים קודם להגשה. מגישים לצד בישוקוטים.

בוזקים אבקת קקאו ומגישים
בוזקים אבקת קקאו ומגישים

 

טיפסקל לקיצורי דרך והקלות:

אפשר לערבב את שני נוזלי הרוטב ולטבול בהם את הבישקוטים. אפשר להכין את הטירמיסו בתבנית הגשה כעוגה ולא בכוסות אישיות.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here