טורט-שקד-לימוני

רגע לאחר תקיעת השופר המסמנת על כך שיום כיפור הסתיים, נוהגים לשבור את הצום בשתיית משקה חם, בלגימות איטיות. אל השולחן מגישים עוגות יבשות ולחות כמו: טורט שקדים ולימון, לצדן מבחר ריבות שימלאו את המאגרים בגלוקוז שאיבדנו במהלך היממה האחרונה.

* For the English recipe scroll down *

טורט שקדים ולימון

מאז שאני זוכרת את עצמי בין כל המתוקים האתניים שמוגשים לשולחן שבירת הצום, תמיד תבלוט עוגת טורט גבוהה שאותה מכינים בסיר פלא. לפעמים היא מקבלת חיזוקים משחקני משנה כמו תפוזים, לימונים. הפעם ערכתי שילוב בין שתי גרסאות טורט שהייתה מכינה אמי אסתר ז"ל. התקבלה עוגה באמת מצוינת והיא כאן לפניכם.

 

טורט שקדים ולימון
טורט שקדים ולימון

 

החומרים (לתבנית סיר פלא גבוה):

6 ביצים גדולות L, מופרדות לחלמונים וחלבונים

כוס וחצי סוכר

1 שקית סוכר וניל

כפית קליפת לימון, מגוררת

1 כוס קמח, מנופה

1/2 כוס קמח שקדים

3 כפות מלאות מיץ לימון

לעיטור:

1/2 כוס שקדים מולבנים ופרוסים

 

טורט שקדים ולימון
טורט שקדים ולימון

אופן ההכנה:

מניחים בקערת מערבל חשמלי את החלבונים ומקציפים במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי הקצפה את הסוכר וסוכר הווניל, וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב שאליו מוסיפים בהדרגה את החלמונים. ממשיכים להקציף מספר דקות לקבלת קצף תפוח בגוון לימוני.

מבליעים את גרירת הלימון בתנועות עטיפה עדינות בקצף ומוסיפים בהדרגה ובתנועות קיפול את הקמח, קמח השקדים ומיץ הלימון. מערבבים בתנועות עטיפה עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את עיסת הבצק לתבנית משומנת היטב  מפזרים על פני העוגה את השקדים הפרוסים ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-35 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. אל תשכחו לתייג אותי אשמח לראות את התוצרים שלכם  #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Of all the cookies I’ve eaten over the years to break the fast after Yom

Kippur, my favorite has always been a torte that is cooked in a wonder

pot. Sometimes they are made with lemon or orange. The following is a

recipe my mother used to prepare when I was young.

 

photos, styling & food prep:PASCALE PEREZ-RUBIN

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here