

רגע לאחר תקיעת השופר המסמנת על כך שיום כיפור הסתיים, נוהגים לשבור את הצום בשתיית משקה חם, בלגימות איטיות. אל השולחן מגישים עוגות יבשות ולחות כמו: טורט שקדים ולימון, לצדן מבחר ריבות שימלאו את המאגרים בגלוקוז שאיבדנו במהלך היממה האחרונה.
* For the English recipe scroll down *
טורט שקדים ולימון
מאז שאני זוכרת את עצמי בין כל המתוקים האתניים שמוגשים לשולחן שבירת הצום, תמיד תבלוט עוגת טורט גבוהה שאותה מכינים בסיר פלא. לפעמים היא מקבלת חיזוקים משחקני משנה כמו תפוזים, לימונים. הפעם ערכתי שילוב בין שתי גרסאות טורט שהייתה מכינה אמי אסתר ז"ל. התקבלה עוגה באמת מצוינת והיא כאן לפניכם.


החומרים (לתבנית סיר פלא גבוה):
6 ביצים גדולות L, מופרדות לחלמונים וחלבונים
כוס וחצי סוכר
1 שקית סוכר וניל
כפית קליפת לימון, מגוררת
1 כוס קמח, מנופה
1/2 כוס קמח שקדים
3 כפות מלאות מיץ לימון
לעיטור:
1/2 כוס שקדים מולבנים ופרוסים


אופן ההכנה:
מניחים בקערת מערבל חשמלי את החלבונים ומקציפים במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי הקצפה את הסוכר וסוכר הווניל, וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב שאליו מוסיפים בהדרגה את החלמונים. ממשיכים להקציף מספר דקות לקבלת קצף תפוח בגוון לימוני.
מבליעים את גרירת הלימון בתנועות עטיפה עדינות בקצף ומוסיפים בהדרגה ובתנועות קיפול את הקמח, קמח השקדים ומיץ הלימון. מערבבים בתנועות עטיפה עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את עיסת הבצק לתבנית משומנת היטב מפזרים על פני העוגה את השקדים הפרוסים ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-35 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. אל תשכחו לתייג אותי אשמח לראות את התוצרים שלכם #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
Of all the cookies I’ve eaten over the years to break the fast after Yom
Kippur, my favorite has always been a torte that is cooked in a wonder
pot. Sometimes they are made with lemon or orange. The following is a
recipe my mother used to prepare when I was young.
photos, styling & food prep:PASCALE PEREZ-RUBIN
Ingredients
- 6 large eggs, separated
- 1½ cups sugar
- 1 packet vanilla sugar
- 1 tsp. lemon zest
- 1 cup flour, sifted
- ½ cup almond flour
- 3 heaping Tbsp. lemon juice
- Topping
- ½ cup sliced almonds
Instructions
- In the bowl of an electric mixer, add the egg whites and beat at high
- speed. Gradually add the sugar and vanilla sugar while mixing. Continue
- mixing until stiff peaks form. Gradually add egg yolks and mix until
- smooth.
- Fold in lemon zest gently. Then fold in the flour, almond flour and
- lemon juice. Gently mix and then pour batter into a greased pan. Bake
- in an oven that has been preheated to 180° for 35 minutes or until a
- toothpick comes out dry. Let cool.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
אין שמן?
הי רונית
אין שמן
אין אבקת אפייה?
הי ענת
אין צורך מספיק קצף הביצים