טורט, לייקח ובסקוטו הן שמות לאותה עוגה ממטבחים שונים עוגת תופין קלילה. בטוניס נהגו לאפות את ה בִסְקוטו בתוך סיר פלא בתנור.

לכבוד המאזינים והגולשים שחזרו וביקשו את המתכון לקראת ההכנות ליום הכיפו, חזרתי לספר "מטעמי צפון אפריקה"

שכתבתי לפני עשרות שנים והכנתי את המתכון בסיר עם החור. גיליתי מחדש כמה ההכנה פשוטה והתוצאה מדהימה.

חומרים: לתבנית סיר פלא

5 ביצים

3 חלמונים

1/2 כוס מים

3 כוסות (350 גרם) קמח

2 כוסות (350 גרם) סוכר

30 גרם שקדים קצוצים

1 שקית אבקת אפייה

 

 

אופן ההכנה: 

מקציפים את הביצים והחלמונים בקערה עמוקה (ניתן להשתמש במיקסר), מוסיפים בקצב איטי את הסוכר והמים.

מוסיפים לקצפת שנוצרה את הקמח אט אט בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את השקדים ואבקת האפייה ומבליעים יחד.

משמנים תבנית סיר פלא או עגולה או מוארכת ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים בתנור בחום בינוני במשך 40 דקות.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

4 תגובות

    • הי נטלי
      תחילה צר לי שכך קרה לך
      שנית לא חסר במתכון שום חומר גלם
      את השומן עליו את מדברת מקבלים מתוספת החלמונים
      וכן הנוזלים שמוסיפים
      גם אני הכנתי אותה לשבירת הצום וזה התקבל מצוין
      הדבר היחידי שאני חושבת עליו שאולי לא נשקל טוב ונכון הקמח
      שוב אני ממש מצטערת שלא הצלחת
      מקווה שתנסי שוב את המתכון
      חתימה טובה
      ושנה נפלאה עם המון טעמים טובים
      פסקל

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here