

טורט, לייקח ובסקוטו הן שמות לאותה עוגה ממטבחים שונים עוגת תופין קלילה. בטוניס נהגו לאפות את ה בִסְקוטו בתוך סיר פלא בתנור.
לכבוד המאזינים והגולשים שחזרו וביקשו את המתכון לקראת ההכנות ליום הכיפור, חזרתי לספר "מטעמי צפון אפריקה"
שכתבתי לפני עשרות שנים והכנתי את המתכון בסיר עם החור. גיליתי מחדש כמה ההכנה פשוטה והתוצאה מדהימה.
חומרים: לתבנית סיר פלא
5 ביצים L או 6 M
3 חלמונים
1/2 כוס מים
3 כוסות (350 גרם) קמח
2 כוסות (350 גרם) סוכר
30 גרם שקדים קצוצים
1 שקית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים והחלמונים בקערה עמוקה (ניתן להשתמש במיקסר), מוסיפים בקצב איטי את הסוכר והמים.
מוסיפים לקצפת שנוצרה את הקמח אט אט בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את השקדים ואבקת האפייה ומבליעים יחד.
משמנים תבנית סיר פלא או עגולה או מוארכת ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים בתנור בחום בינוני במשך 40 דקות.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
תודה על תשובתך
האם האפיה בסיר עם החור צריכה גם את המכסה שלה?
הי אתי
לא
אפייה עם מכסה הסיר נעשת רק על הכיריים
העוגה יצאה יבשה ,שכחת לרשום שמן /חמאה במתכון.
לא לעניין
הי נטלי
תחילה צר לי שכך קרה לך
שנית לא חסר במתכון שום חומר גלם
את השומן עליו את מדברת מקבלים מתוספת החלמונים
וכן הנוזלים שמוסיפים
גם אני הכנתי אותה לשבירת הצום וזה התקבל מצוין
הדבר היחידי שאני חושבת עליו שאולי לא נשקל טוב ונכון הקמח
שוב אני ממש מצטערת שלא הצלחת
מקווה שתנסי שוב את המתכון
חתימה טובה
ושנה נפלאה עם המון טעמים טובים
פסקל