בסיר ברזל, בפויקה או במעשנה מקצועית. אחרי שתפסיקו לחשוש ותתחילו לעשן דגים בבית, לא תאמינו כמה זה קל, פשוט וטעים. אחרי שלומדים את טכניקת ההכנה, אפשר לשכוח מהדגים המעושנים שנמכרים בשווקים ובמעדניו, שטעמם לא מזכיר את אלו שיוצאים מהמעשנה הביתית.

החומרים: ל-20 מנות כמתאבן

1.5 ק"ג טונה אדומה

למשרה:

1 כף פלפל שחור

2 כפות סויה

2 כפות טריאקי

2 כפות מלח גס

1 כפית גניג'ר טרי מגורר

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה. מכניסים את נתח הדג ומצפים אותו בנוזל.

שומרים במקרר 24 שעות. מוציאים מהמקרר, מנגבים את נתח הדג היטב ומכניסים למעשנה לעישון במשך כשעתיים -שלוש.

מוציאים את הטונה, פורסים ומגישים. אפשר לשמור את הטונה המעושנת כשבוע במקרר.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here