בסיר ברזל, בפויקה או במעשנה מקצועית. אחרי שתפסיקו לחשוש ותתחילו לעשן דגים בבית, לא תאמינו כמה זה קל, פשוט וטעים. אחרי שלומדים את טכניקת ההכנה, אפשר לשכוח מהדגים המעושנים שנמכרים בשווקים ובמעדניו, שטעמם לא מזכיר את אלו שיוצאים מהמעשנה הביתית.

החומרים: ל-20 מנות כמתאבן

1.5 ק"ג טונה אדומה

למשרה:

1 כף פלפל שחור

2 כפות סויה

2 כפות טריאקי

2 כפות מלח גס

1 כפית גניג'ר טרי מגורר

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה. מכניסים את נתח הדג ומצפים אותו בנוזל.

שומרים במקרר 24 שעות. מוציאים מהמקרר, מנגבים את נתח הדג היטב ומכניסים למעשנה לעישון במשך כשעתיים -שלוש.

מוציאים את הטונה, פורסים ומגישים. אפשר לשמור את הטונה המעושנת כשבוע במקרר.

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

6 תגובות

  1. שלום רב
    בעישון של טונה כתבת לכסות בנוזל , למה התכוונה המשוררת ?
    למה כוונתך מתאבן ?
    תודה ושנה טובה ודש לאחותך היקרה שהיתה קווצ'רית שלנו .

    • הי
      מכסים בנוזל – הכוונה בנוזלי המשרה
      מתאבן – בעברית מנה שמגשים לפתיחת הארוחה כמו מזטים
      תודה רבה ושנה טובה :)

  2. שלום
    פילה סלמון אני מעשנת בתוך שכבות נייר (אפיה ,סופג,עיתון,כסף) על רשת צלייה ועל להבות הגז האם ניתן לעשות אותו הדבר עם טונה??אם כן כמה זמן<??

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here